Велополицаи навъртат по 40 км дневно, докато дебнат за джебчии,

...
Велополицаи навъртат по 40 км дневно, докато дебнат за джебчии,
Коментари Харесай

Ад за джебчиите по морето! Най-сетне им намериха цаката

Велополицаи навъртат по 40 км на ден, до момента в който дебнат за джебчии, обирджии и всевъзможни пияни хулигани по Черноморието. По Южното Черноморие те могат да бъдат засечени в курорта Слънчев бряг и Бургас. Освен по крайбрежните алеи патрулите на колела обикалят пешеходните зони, където достъпът на коли е много сложен или неосъществим. Велополицаите са известни в Слънчев бряг като отряд за бързо реагиране. В натоварения трафик колелото е като стрела и униформените стигат за секунди до место произшествието, написа " Телеграф ".

През идващите години велопатрулите се трансфораха в същинско чудовище за уличните нарушители. Почти няма ден, в който униформените да не спипат някой джебчия в опит да претараши екскурзиант. Повечето от предотвратените закононарушения въобще не стигат до медиите. Освен че преследват крадци и обирджии, велопатрулите постоянно търсят и изгубени деца по плажа. Разсеяните туристи постоянно губят хлапетата си и тогава велополицаите са скъп асистент.

„ За благополучие постоянно сме намирали децата, и то много бързо “, споделят служителите на реда.

Звеното на велопатрулите е измежду най-натоварените през лятото. Униформените на колла навъртат над 40 километра дневно в гонене на извършители. Те са ненадминати и при арест на избягал нарушител, изключително край плажа, тъй като от велосипед мъчно може да се избяга.

Освен за джебчии и хулигани, служителите на реда зорко наблюдават и за противозаконна търговия и нарушение на публичния ред. Велополицията не е единствено бърза и ефикасна, само че и доста икономична.

„ Нямаме никакви разноски за гориво, за смеетка на това поддържаме съвършена спортна форма, тъй като до момента в който работим, и упражняваме “, майтапят се велопатрулите.

Общо 141 служители на реда ще бъдат командировани от вътрешността на страната във Варна, с цел да наблюдават за реда и сигурността в морския град и околните курорти. Приоритетно се командироват чиновници, владеещи непознати езици. 6 пешеходни и 6 моторизирани екипи по двама служители на реда ще патрулират в най-натоварените дни от разгара на сезона в Морската градина и Крайбрежната алея. Засега там патрулира единствено един екип от двама служители на реда от Първо РПУ-Варна. В парка и по плажа на Аспарухово също има двама велополицаи, които са чиновници от Пето РПУ-Варна.

Велопатрулите бяха възобновени през 2012 година. Тогава поради амортизираната мототехника управлението на ОД на МВР-Варна предприе разновидността 12 велополицаи да наблюдават за реда през летния сезон в Морската градина, като пренасочи свои униформени чиновници. Това стана традиция и през идващите туристически лета в морския град, където в патрулирането се включват и чиновници от Общинска полиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР