Веломафията посяга на колела за над 200 000 лева годишно

...
Веломафията посяга на колела за над 200 000 лева годишно
Коментари Харесай

Веломафията краде колела за 200 бона годишно, ето колко е най-скъпото

Веломафията протяга ръка на колела за над 200 000 лв. годишно в България. Суперскъпите карбонови шосейни бегачи или планински байкове, за които всеки подробност се поръчва настрана, се изнасят в чужбина, написа "Телеграф ".

Причината е, че са единични бройки и елементарно могат да бъдат разпознати. Задигнатите колелета от Англия, Германия и Холандия пък се продават по пазарите у нас.

Най-скъпият велосипед, откраднат от началото на годината в София, е на стойност 9000 лв. и е бил паркиран през ИТ академия в София, сподели инспекция.

Кражбата на колелото с рамка Specialized HC Pro е извънредно куриозна. Собственичката си го вързала в региона на столичния квартал "Младост "1.

Около 11 часа на обяд на 11 април охранителните камери запечатват мъж, който идва с друго колело марка Sprin Leopard. То също е било на цвят като откраднатото. След като изчаква минувачите, крадецът стопира неусетно и стартира да се прави, че заключва своето. През това време отключва непознатото и тъкмо след минута потегля с него.

Един от прекупвачите на крадени колела се споделя Давид и от години се подвизава на женския пазар, където всички го познават.

От началото на годината обаче крадени колелета не са били намирани при него, показаха проверяващи.

Ако ново колело коства 1000 лв., той плащал на момента 200, което устройвало по-изпадналите крадци. След това към този момент преценявал дали да го пусне за 400 - 500 цяло или да го разпродаде на части - най-търсени били рамката, спирачките и вилката.

Трудно е да се дефинира какъв брой пари се въртят в бизнеса с крадени колелета, само че сигурно годишно изчезват колела най-малко за 200 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР