Велоалеи и нова бус лента ще бъдат обособени по столичния

...
Велоалеи и нова бус лента ще бъдат обособени по столичния
Коментари Харесай

Нова бус лента и велоалеи по столичния булевард Патриарх Евтимий

Велоалеи и нова бус лента ще бъдат обособени по столичния бул. " Патриарх Евтимий ". Това планува план, показан през днешния ден от кмета на София Йорданка Фандъкова, независимия общински консултант Борис Бонев, главния архитект на София Здравко Здравков и зам.-кмета по транспорт Кристиян Кръстев.

" Проектът демонстрира визията ни за превръщането на София в град на хората. Едно от огромните му достижения е, че той е сложен и дава доста решения. Две еднопосочни велоалеи ще свързват 6 съществуващи велотрасета в мрежа ", съобщи столичният кмет.

Освен по бул. „ Патриарх Евтимий “, промени ще има и по бул.  " Витоша ", където велоалеята ще слиза на пътното платно, и по ул. " Фритьоф Нансен " поради двупосочното придвижване на коли. 

„ Създава се баланс сред всички участници в придвижването, сред всички хора и това е един за мен в това число и обществен план, който ни учи да живеем дружно и да имаме споделено придвижване ", акцентира Фандъкова и обеща скоро да бъдат показани планове за още 5 велоалеи, които да се изградят до края на годината.

Главният проектант на София Здравко Здравков акцентира, че планът основава един доста по-голям небосвод за развиване на велосипедното предвижване в града. 

" Това е дребна част от плановете, които вършим. Предстои ни свързване на огромните квартали " Дружба "  и " Младост " с центъра на София, както и развиване на няколко по-малки къси части, които да дадат опция да свържем по бул. " Пушкин " до кръговото на " Бояна " с ново велосипедно трасе, тъй че да може да осигурим и качване на велосипедисти до планината. Изключително е значимо да предоставим на хората свързани велосипедни трасета, които да дават опция да се избира велосипедът пред персоналния автомобил. Когато им предоставим факторите време, съгласуваност и прелест на трасето, доста хора биха слезли от колите си и биха пътували с велосипед ", разяснява Здравков. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР