Велизар ЕнчевАНТИБЪЛГАРСКИЯТ МИТИНГ В СКОПИЕ НИ НАПОМНИ: ЗА МАКЕДОНИЗМА ИМА

...
Велизар ЕнчевАНТИБЪЛГАРСКИЯТ МИТИНГ В СКОПИЕ НИ НАПОМНИ: ЗА МАКЕДОНИЗМА ИМА
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Когато Макрон ревизира Ньойския договор, тогава ние ще ревизираме ветото

Велизар Енчев

АНТИБЪЛГАРСКИЯТ МИТИНГ В СКОПИЕ НИ НАПОМНИ: ЗА МАКЕДОНИЗМА ИМА САМО ЕДНО ЛЕЧЕНИЕ - 30-ГОДИШНО ВЕТО Пожарна охрана ГРЪЦКА РЕЦЕПТА
КОГАТО МАКРОН РЕВИЗИРА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР, ТОГАВА ЩЕ РЕВИЗИРАМЕ ВЕТОТО

Снощи в Скопие се организира величествен митинг против българското несъгласие, проведен от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, под мотото „ Твърде доста е “.
Обръщайки се към България, водачът на партията Християн Мицкоски ни изпрати това обръщение:
„ …Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, с цел да се извините за злодеянията, които сте създали против този народ по време на фашистката окупация през Втората международна война, вие желаете да ретуширате историята ни.Това не са европейски полезности и това няма нищо общо с Европа... "

Нека се разделим с илюзиите и погледнем истината в очите - Мицкоски изрича на глас това, което мислят и вършат ръководещите в Скопие.
Македонистите яростно отхвърлят даже френския проект за рухване на ветото, който перфидно ги обслужва и е напълно във щета на България.

Защото в рецептата на Макрон се приказва за малцинства – тоест, българите в Македония са едно от малцинствата (редом до една шепа власи, роми и …египтяни), а в Пиринския край има „ македонско малцинство “.
Второто в тази френска рецепта е убийствено за България. Още повече, че в Страсбург имаме десетина неоправдателни присъди в интерес на сепаратистите от ОМО „ Илинден “.

В чисто исторически проект антибългарските послания на Мицкоски са адресирани и към Германия и Италия.

През Втората международна война нацистка Германия е същинският окупатор на Вардарска Македония. Първо, тъй като България не може да е окупатор на личната си земя. Второ, тъй като ние сме единствено админи на територията, само че командването е напълно в немски ръце.

Войските на фашистка Италия окупират цяла Западна Македония, където правят тежки закононарушения против най-вече албанското население в тази област.

По подигравка на ориста през днешния ден тъкмо Германия и Италия са радикални лобисти за македонското еврочленство и критици на българското несъгласие.

Митингът в Скопие би трябвало да изпари илюзиите на премиера Петков, че с македонизма може да се договаря и да се договаря каквото и да е.

И най-необразованият по „ македонския въпрос “ от дълго време би трябвало да е научил азбучната истина за македонизма – не се договаря с хора със сбъркана национална еднаквост, претендиращи да са наследници на Александър Македонски и заличаващи с длето средновековни каменни монументи за български царе, патриарси, писатели и поети.

Опитът на наши съседи, постоянно бранещи историята и отстояващи националните си ползи, ни учи на това - за македонизма има единствено едно лекуване: 30-годишно несъгласие по „ гръцка рецепта “!

Не реализираме ли най-важното в договарянията със Скопие – отвод от заграбване на културно-историческото ни завещание и проверка на македонските учебници по история, напълно скоро (по образеца на съда в Страсбург) Европейски Съюз ще изиска да ревизираме българската история и българските учебници.

На проекта на Франция може да отговорим по този начин: ще ревизираме ветото за районен съд Македония, когато президентът Макрон ревизира Ньойския контракт за България. Тогава с две ръце ще подпишем всеки френски документ в парижкия квартал Ньой.

Апропо, искащият да подпише френския проект министър председател въобще знае ли какво е подписали в Ньой през 1919-а българският министър председател Александър Стамболийски?

А одобряващият френското предложение Христо Иванов, определящ го като " извънредно положително ", ще признае ли " македонско малцинство " в Пиринско, откакто е подготвен да одобри " българско малцинство " в Повардарието?
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР