Велизар Димитров даде интервю преди дербито ЦСКА - Левски. Ето

...
Велизар Димитров даде интервю преди дербито ЦСКА - Левски. Ето
Коментари Харесай

Вили Димитров: Баща ми и брат ми да бяха в Левски, пак щях да съм от ЦСКА

Велизар Димитров даде изявление преди дербито ЦСКА - Левски. Ето какво сподели любимецът на " алените " почитатели пред " Блиц ":

Здравей, Вили! Да стартираме с банален, само че неминуем въпрос: Има ли любимец преди идното постоянно дерби след последните резултати - ЦСКА победи на " Лаута ", а Левски загуби у дома от Лудогорец?

- Започвам с банален отговор - не. Няма любимец, макар че единият отбор завоюва, а другият не съумя. Изтъркано и клиширано е изречението, че когато играят " червени " и " сини ", всичко може да се случи. То обаче е и правилно.

Как ще коментираш триумфа на ЦСКА в Пловдив против локалното Локо?

- ЦСКА освен завоюва, само че и го направи по впечатляващ и решителен метод. Спомнете си по какъв начин предходната година, отново на " Лаута ", Локото ни смаза, само че въпреки всичко победихме. Трудно стигнахме до трите точки и при предпоследното ни посещение в Пловдив - 2:1 против Ботев. Сега беше друго. Сега имаше марш на армейската победа. ЦСКА играе пряк футбол, с доста експанзия, с висока преса. Грешките са малко. Физически тимът стои чудесно на терена. Промяната при Ел Маестро се вижда.

Мнението ти за Левски - Лудогорец 0:1?

- Нека отбележим, че Левски падна от сегашния първенец на България, в който има доста мощни футболисти. " Сините " не трябва да се срамят от загубата, още повече, че видяхме значително странни съдийски отсъждания.

Какво промени Николай Костов, откакто пое Левски?

- Доста неща. И всичко в положителна посока. Костов обича да господства на терена, обича тимът му да владее самодейността. Залага на бързи офанзиви, без непотребни арестувания на топката. Това са детайли на актуалния футбол. За малко време той промени образа на Левски. Костов заслужава похвали за работата си на " Герена ". И знаете ли кое е общото сред него и Нестор Ел Маестро?

Че сърбинът залага на същия жанр...

- Точно по този начин. Двата отбора играят зрелищен, открит футбол. Не залагат на отбранителната игра, не се затварят, не се окопават в наказателните си полета. Това е причина, че ни чака огромен мач - забавен и прелестен за окото. Знаете, че е имало скучни безконечни дербита - или 0:0 без положения, или едно на тъга за някого след огромно вървене по тъгите, без забавни обстановки. Този път ще стане мач.

Има и още нещо, което свързва двамата треньори на ЦСКА и Левски. Това са вторите им престои надлежно на " Армията " и Герена ".

- Да. И първият престой на Ел Маестро, и първият подобен на Костов не бяха сполучливи. Костов не беше работил преди този момент в първокласен наш отбор - приказвам за първия му интервал в Левски (б.р. - от ноември 2011 до март 2012 г.). Бях го предизвестил тогава, че българските футболисти не са като украинците. Украинците са дисциплинирани. Като им кажеш - правете това, няма въпрос за какво, а незабавно извършват. Тук е по-различно. Освен това някои от вътрешната страна не харесаха Костов, тъй като тренировките му били тежки. Нещо се случи и той не можа да се наложи. Сега ситуацията е друга, а и той е помъдрял. Променил се е. Същото се отнася и за Нестор Ел Маестро - трансформирал се е в добра тенденция. Сърбинът е в крайник с модерния футбол. ЦСКА стартира да лети при него, играе мощно, мощно, прелестно. Двамата ги свърза и друго - разполагат със мощни офанзивни футболисти. Освен това и ЦСКА, и Левски преливат бързо, няма ги тези мудни и бавни 10-15 паса, с които колкото да се изнася топката. Сега " армейците " и " сините " я изнасят по впечатляващ метод.

Ти си работил с Костов в украинския Металург (Донецк)?

- Да. Той е много непоколебим, само че и извънредно обективен. Дисциплината е на високо равнище и водещ фактор при него. Знаете ли, минаха години, само че и в този момент хората там приказват единствено хубави неща за Костов. Как да е другояче, откакто той направи отлична кариера в Украйна и в другите някогашни руски републики, където е бил. Не забравяйте, че е по-трудно с по-малки тимове да постигнеш триумфи, а Костов го е правил. -Чувате ли се от време на време? -Често се чуваме. Вероятно множеството хора не знаят, само че с Костов съм освен другар, той е кръстник на щерка ми. Виждаме се, гостуваме си, разясняваме футбола в елементи.

Вили, би трябвало ли да те запитвам за кой тим ще стискаш палци в събота?

- Ти сериозен ли си? Моля те! Дори татко ми и брат ми да бяха в Левски, аз ще съм за ЦСКА! Имам обаче един зов към почитателите.

Какъв е той?

- Нека поддържат мощно и красиво своите тимове, само че без да има ексцесии. Все се оплакваме, че БФС е отговорен за това и това, само че нещата потеглят от самите хора и от възпитанието им. Нека на стадиона има мир по трибуните, само че и красиви хореографии от двата бранша. Нека има надвиквания, надпявания сред агитките, само че не и сигнални ракети, побоища и хули.

Играл си в не едно постоянно дерби? Какви мемоари пазиш?

- Много мемоари имам - приятни, неприятни. Неведнъж съм припомнял по какъв начин Стойчо Младенов ни надъха преди едно от дербитата. Беше пратил на загадка задача видеооператора Димитър Димитров да снима най-близките ни, които ни пожелаха триумф със мощни слова. Пуснаха ни видеото в рейса, до момента в който пътувахме от Панчарево до стадиона - безусловно минути преди мача. Изненадата беше цялостна. Като видях жена ми, като чух какво ми приказва, настръхнах. Както се вика - криле ми поникнаха. Това е неповторим образец за мотивация.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР