Велислава Петрова е назначена за заместник-министър на външните работи в

...
Велислава Петрова е назначена за заместник-министър на външните работи в
Коментари Харесай

Коя е Велислава Петрова - назначена за заместник-министър на външните работи

Велислава Петрова е назначена за заместник-министър на външните работи в екипа на отрасловия министър Николай Милков в служебния кабинет „ Донев “. Това стана известно на конференция през днешния ден, на която Милков показа екипа си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Петрова заемаше длъжността зам.-министър на външните работи

и в екипа на министъра на външните работи Теодора Генчовска в постоянното държавно управление на някогашния министър председател Кирил Петков.

Тя е приключила Университета в Кеймбридж, Англия ,

където придобива образователно-научна степен „ Доктор “ в областта на био-медицинските науки. Притежава опит в Организация на обединените нации и други интернационалните организации с фокус върху страните от Глобалния юг. Специалист е в сферите на съдействието за развиване и световното здраве. Работила е и като специалист по оценка на риска от бедствия в България към Световната банка.

През последните две години Петрова работи в Женева

над редица планове за усилване на партньорствата сред Европа и Африка за реализиране на задачите за стабилно развиване.

Като зам-министър на външните работи в екипа на Милков тя ще се занимава с въпросите, свързани с тематиката Република Северна Македония ,

както и с европейските страни и присъединението на страната ни към Организацията за икономическо съдействие и развиване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР