Велислава Кръстева напуска поста си на пиар на Народния театър

...
Велислава Кръстева напуска поста си на пиар на Народния театър
Коментари Харесай

“Има време за война и време за мир”. Велислава Кръстева напусна Народния театър с цитат от Библията

Велислава Кръстева напуща поста си на пиар на Народния спектакъл " Иван Вазов ".

" От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов ”. За мен беше чест ", написа Кръстева във Facebook, като добави следния откъс от библейската книга на Еклесиаст:

" Има време за всяко нещо и несъмнено време за всяко желание под небето: време за раждане и време за умиране; време за втълпяване и време за премахване на насаденото; време за ликвидиране и време за изцеляване; време за срутване и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за мятане на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за възпиране от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за бранене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир ".

Велислава Кръстева беше назначена за началник на " Връзки с обществеността " на Народния театърпрез лятото на 2022г., откакто новоизбраният шеф Васил Василев встъпи в служба.

Конфликтът в Народния спектакъл тресе общественото пространство към този момент от 4 месеца, откакто вратата на Велислава Кръстева осъмна надраскана с надписи " Движение за права и свободи ", " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " и " Изчезвай " след представлението на " Хъшове " на 29 октомври. Впоследствие Александър Морфов разгласи, че той е създателят им, засегнат от демонстрираните политически обвързаности от страна на пиарката, която придружаваше почетния ръководител на Движение за права и свободи до урните по време на изборите.

Конфликтът раздели първата ни натрупа. По-голяма част от актьорите поддържаха новия си шеф, който на няколко пъти бе посочван от предходния длъжностен министър на културата Велислав Минеков като заслужаващ последна дисциплинарна мярка поради политическото съгласно него предопределение на Кръстева, за непредоставяне на документи за външни компании, с които Народният спектакъл работи, и така нататък Те направиха подписка в поддръжка на Василев, желаеха оставката на Минеков и даже се обърнаха към президента Румен Радев, с цел да го призоват да бъде посредник в спора.

По-късно проф. Минеков се оказа единственият заменен министър в новия длъжностен кабинет. Друга група от театъра, отпред с Валери Йорданов, Албена Колева и още актьори, неучастващи в подписката на сътрудниците си, обаче застанаха твърдо в отбрана на Морфов – потвърден режисьор от интернационална големина.

По неофициална информация, която се разпространяваше в последните дни - оставката на Кръстева може да се окаже част от организационна смяна в Народния спектакъл, при която и длъжността на основния режисьор да бъде съкратена.

До момента Василев не е коментирал дали възнамерява да освободи Морфов, който е измежду хората, подкрепили го да стане шеф през 2022.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР