Велислава Кръстева изпълнява слугинска длъжност и един служител има сблъсък

...
Велислава Кръстева изпълнява слугинска длъжност и един служител има сблъсък
Коментари Харесай

Директорът на Народния: Велислава Кръстева изпълнява слугинска длъжност

" Велислава Кръстева извършва слугинска служба " и " един чиновник има конфликт с различен чиновник " - по този начин шефът на Народния спектакъл Васил Василев опита да изясни обстановка в Народния спектакъл пред Нова телевизия. Скандалът там тече от 29 октомври откакто режисьорът Александър Морфов сложи обществено въпроса дали човек, който съпровожда Ахмед Доган до изборната секция пред камерите на малките екрани може да бъде ПР на най-авторитетната театрална институция в страната.

" В абсурда в Народния спектакъл няма нищо политическо, а това е по-скоро конфликт на един чиновник с различен, сподели Василев Василев ", който влезе в изявлението по малкия екран, демонстрирайки високо самочувствие като първоначално даже се опита да неглижира тематиката на главния диалог и да я подмени с промотиране на театралната стратегия на Народния.

Кръстева извършва " по-скоро слугинска служба " на поста си на шеф " Връзки с обществеността и реклама " в театъра. Нейните отговорности били да демонстрира качествата на звездите от театъра, а това какво прави отвън работното си място било неин ангажимент, сподели Василев.

Водещите пропуснаха да попитат за оставките на други " чиновници " - основния драматург на Народния спектакъл и. Както и за появилото се на уеб страницата на театъра лого на " Инса Ойл " - компания на близкия до Делян Пеевски Георги Самуилов.

Василев, който в началото избягваше обществено да разяснява абсурда, в този момент твърди, че той не е чак толкоз значим и изясни протичащото се, като направи прилика с кино лентата " Да разлаем кучетата ". По думите му виновност има самият Морфов, защото " не е споделил нито дума ", че има терзания по отношение на политическите пристрастия на чиновник.

" На 29 октомври стана нещо в Народен спектакъл, което ние не знаехме. Излезе, че е митинг. Можеш ли да протестираш в празен кулоар, в 10:30 вечерта, в празен спектакъл на една врата и да осъзнаеш два дни по-късно, че това е било митинг. Какво ви приказва това? ", сподели Василев.

Директорът на Народния спектакъл на няколко пъти се опита да измести фокуса на диалога към " по-важна тематика " като постановките на сцената или заплащането в театралните изкуства - всичко друго, което не е обвързвано със абсурда.

Накрая Василев реши да потърси отговорност за напрежението в театъра от Министерството на културата и сподели, че провинен е служебният министър Велислав Минеков, който е " отровил креативната атмосфера ".

" Велислав Минеков желае да кадрува в Народния спектакъл. Това е чувството. Това е визията. Един длъжностен министър не може да кадрува в един спектакъл. Той би трябвало да прави политика, която е обвързвана в региона на театралните изкуства ", посочи той.

Предисторията на сюжета

Напрежението в Народния спектакъл излезе нескрито, когато вратата на Велислава Кръстева, назначена на поста " Връзките с обществеността " от Василев, осъмна с анти-ДПС надписи. Самата тя е някогашен пиар на партията, някогашен народен представител и зам.-министър на културата в кабинета " Орешарски " дружно със самият Васил Василев. Автор на протестната акция се оказа, а мотивът - появяването на Кръстева до почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Догав в деня на изборите на 2 октомри, когато той гласоподава.

Заради историята оставки в Народния спектакъл подадоха и режисьора. В четвъртък обаче 47 от 74-те артисти в трупата на театъра излязоха на определения през април шеф на културната институция. Това се случи ден, откакто артистът и режисьор Валери Йорданов изиска оставката на Василев в прочувствено видеообръщение.

След идването на Велислава Кръстева в театъра, заплатите на актьорите са били неведнъж нараснали. Информацията вътре в Народния е, че Кръстева е на този пост единствено за 6 месеца. А на актьорите е казано, че се приготвя промяната на шефа, като опасенията им са, че се прави опит да бъде назначен Морфов. В подтекста на тези настроения идва и подписката в поддръжка на Василев, като в последните дни диалогът за Народния спектакъл доста сполучливо сред преместен от личността на Велислава Кръстева и това до каква степен биографията ѝ разрешава да заема поста към този " за " и " срещу " Васил Василев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР