Велислав Вуцов застава начело на Янтра за трудните битки до

...
Велислав Вуцов застава начело на Янтра за трудните битки до
Коментари Харесай

Официално: Велислав Вуцов пое български клуб!

Велислав Вуцов застава отпред на Янтра за сложните борби до края на сезона във Втора професионална лига, оповестиха от клуба.

Опитният експерт, донесъл единствената досега турнирна купа на представителния габровски тим, беше публично назначен през днешния ден и следобяд организира първото си подготвително занятие със състава.

Вили Вуцов е кръвно обвързван с Габрово. Синът на габровската футболна легенда Иван Вуцов за повторно поема кормилото на Янтра. През 2002-ра той даде своя сериозен принос за влизането на тима в „ Б “ група и извоюваната Купа на Аматьорската лига с победа над Родопа на финала в София. В треньорската си кариера е водил тимовете на Левски, Славия, Ботев (Пловдив), Черно море, Спартак (Варна), Спартак (Плевен), Марек, Калиакра и Царско село. През този сезон 55-годишният експерт за известно време беше отпред на един от водачите във Втора лига – Крумовград. Именно против отбора от южния град ще бъде повторния дебют на Вуцов като старши треньор на Янтра идната събота.

„ Аз на Габрово не виждам като на всеки различен град. Фамилията ми е от тук, на този стадион е образът на татко ми. Аз имам сантименти и нямам право на ези-тура, пристигнал съм да свършим работа. Ситуацията е доста сложна, тимът е в неприятно точково и игрово положение, само че в случай че беше друга, най-вероятно нямаше да ме поканят. Свикнал съм да повеждам горещите кестени от огъня и не ме е боязън. Иска се първо да се спасим, а по-нататък ще мислим върху всичко останало. Искам да накарам последователите да се ухилен. Да поддържат тима, до имат вяра в тима и да се подвигаме дружно. От нас зависи да ги караме да си потеглят от стадиона щастливи, а от тях – да идват и да ни поддържат “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР