Велислав Вуцов даде интервю за Тема спорт, в което говори

...
Велислав Вуцов даде интервю за Тема спорт, в което говори
Коментари Харесай

Вили Вуцов: Хубчев не беше проблемът в Левски! Не съм спокоен за бъдещето на клуба

Велислав Вуцов даде изявление за " Тема спорт ", в което приказва главно за обстановката в Левски и дербито с ЦСКА-София на следващия ден.

Г-н Вуцов, какви са упованията ви за дербито?

- В тези мачове в никакъв случай не може да се разчита на краткотрайната форма и на предходните резултати. И двата тима имат своите проблеми - и игрови, и организационни. Не бих се нагърбил с прогноза. В първото дерби този сезон Левски поведе с 2:0 и вместо да запише безапелационен триумф, след почивката направи такива простотии, че резултатът стана 2:2. Често се случва тимът, който играе по-добре, да не завоюва. Така че това е безусловно непредвидимо. А и ми се коства, че и на двата тима по-важни са им полуфиналите за купата. Само през този шампионат могат да си осмислят сезона. Все тази е дали ще са втори, или трети в шампионата, само че дългият интервал без трофей би трябвало да завърши.

Какви са проблемите в играта на Левски и ЦСКА?

- По отношение на Левски, мача с Арда въобще не би трябвало да го гледаме, тъй като този противник е прекомерно слаб, с цел да е мерило. Левски бележи мъчно голове, не играе атакуващо. Има положителни нападатели - Паулиньо, Роберта, Станислав Иванов, само че мъчно вкарват. В Пловдив против Локо, Левски не сподели, че има концепция по какъв начин да вкара гол. ЦСКА пък изпуска доста и като цяло се вижда, че не са в най-хубавата си форма. Може да се търси някакво пояснение в дългото спиране, само че обективната преценка сочи, че Лудогорец е от години с разлика пред грандовете. А сега Локо (Пловдив) за мен справедливо е втори. Отстъплението в Левски е толкоз съществено, че тимът към този момент даже не е втора мощ, а трета-четвърта...

Ще се отрази ли положително на Левски треньорската промяна?

- Тя всяка промяна е с концепцията да донесе нещо позитивно и да вкара възторг. Доколко това ще се случи на процедура е обособен въпрос. Хубчев го харесвах, без значение че резултатите и играта не бяха такива, каквито ни се желаеха. Но не считам, че Хубчев беше огромният проблем. По-скоро излизането на главния вложител и породилата се неустановеност доведоха до по-колебливите резултати. Това е сериозната причина. Публиката се пребори сполучливо в този интервал, само че тимът не съумя. Резултатите и играта не бяха положителни още от началото на годината, а освен в последните седмици. Така че процесите към клуба оказаха въздействие. Иначе Гошо Тодоров е доста добър и умел треньор, който може да направи по-сериозна амалгама и да се излезе от рецесията. Но това сега са еквилибристики в жанр " Нострадамус ". Като седна да проучвам, и стигам до извода, че нищо не се знае.

А смятате ли, че клубът ще се стабилизира финансово?

- Аз може да съм непосредствен с Тити Папазов, само че нито веднъж не съм му звънял, с цел да го запитвам по тази тематика. Нито той ми е споделил нещо, нито пък Наско. Не знам. Честно казано, не съм оптимист на база това, което виждам в последните седмици, откакто акциите бяха добити от Наско. Не съм сигурен, че мога да чакам умерено бъдеще. Чуваха се приказки, че наближава страховит парадайс, само че се тормозя да не би в действителност да чукаме на вратата на пъкъла. Колко време мина от прехвърлянето на акциите - към 20 дни, само че още не съм чул някой да е почнал да спонсорира Левски. С акции посредством почитателите клубът не може да се финансира. Никой клуб в света не може да се финансира по този метод. Членският импорт може да е огромно перо от бюджета на Реал Мадрид, само че главните източници на средства са други.

Как гледате на процесите в ЦСКА? Усилено се приказва, че Стамен Белчев се завръща отпред...

- Е, ние всяка седмица ги четем тези работи. Аз в Левски не знам какво ще се случва, та камо ли в ЦСКА. В същото време, като виждам Крушчич, въобще не съм уверен, че той има дълго бъдеще отпред на ЦСКА. Ситуацията в ЦСКА и в Левски ще е най-ясна, откакто завърши присъединяване им за купата. Представянето в шампионата ще даде доста отговори. Купата обаче е единствено една, тъй че някой ще остане на изсъхнало, пък може и двата тима... Ясно е, че и на " Герена " треньорското решение е краткотрайно. Ако Левски не завоюва купата, ще има отлив на почитатели. Изобщо доста неща са несигурни. Виждаме, че и цялостната конюнктура в България е несигурна. В политическо отношение има проблеми, да не приказваме и за резултатите от ковид. Цари страховит безпорядък и в случай че някой се наеме да прави прогнози - отлично на него. Аз обаче няма да съм този човек.

Може ли Левски да в профил Локо (Пловдив) за Купата?

- Не съм оптимист. Аз съм си левскар, само че не виждам по какъв начин тимът ще вкара два чисти гола в реванша. Локо са за образец по какъв начин би трябвало да наподобява един отбор без огромен бюджет и изявени звезди. Имат доста добре уравновесен тим и треньор, знаят какво желаят на терена. Единствено ми се желае да имат повече българи. В другия полуфинал пък ЦСКА по документи е любимец. Но в случай че Ботев вкара един гол, всичко ще свърши, съгласно мен. И предходната година видяхме по какъв начин с 9 индивида Ботев се класира за финала. Изобщо няма да се учудя, в случай че този сезон разногласието за Купата още веднъж е сред пловдивските тимове.

Какъв е коментарът ви за обстановката в БФС?

- След напускането на Боби Михайлов бяха направени толкоз пакости, що се касае за 10 години преди този момент не бяха правени. По най-бързия метод безусловно всички хора в БФС би трябвало да бъдат сменени. Ние сме стигнали най-ниското равнище. Само с козметични процедури, скъпи другари, няма да стане. Нужни са тежки промени в структурите, в комисиите, в работата с националния тим и с детско-юношеския футбол. Аз от тези, които са в БФС, не съм чул да предложат да се направи нещо. А сещате ли се коя е най-голямата пакост от последните месеци?

Коя?

- Спирането на Б група - ето това е безумието на безумията! Ама била полупрофесионална, но не знам какво си. Няма такава нелепост просто - ти да питаш тимовете дали желаят да играят. Ама какво ги питаш? Който желае да играе, който не желае се отдръпва и не играе. То си има избрани дати за дотъкмяване на сезона. Време - колкото искаш. И в този момент най-прецакани са тимовете на бараж (б.р. - Септември и Монтана). Те ще влязат в плейофите без нито един формален мач. Абе, висша безхаберност! На това му се вика да усъвършенстваш тъпотията. Трябва целият модел на ръководство да се смени. Аз желая да видя, че нещо се случва. А сега нищо не става. Никой от футболния съюз нищо не предлага. Кучетата си лаят, керванът си върви и по този начин нататък. Ако се е случила някаква смяна за времето, откогато Боби напусна, дано да пристигна някой да ми каже: " Вили, ти си сляп ". Готов съм незабавно да седна и да го обсъдя. Ама смяна няма!

Прави усещане, че конгресът още не е плануван...

- Не че е изненада. Сега е моментът на конгреса да се явят не просто някакви претенденти, само че такива с добър екип. Защото Боби беше добър началник, само че екипът му беше непоносимо слаб. Сега е времето да се пишат съществени стратегии - за детско-юношеския футбол, за професионалния футбол, за тв правата, за съдийството. Защото сега единствено установяваме проблемите и нищо не вършим. И другото безумство на безумията - да има по няколкостотин делегати на конгреса. Някоя детска градина си направила ФК Звездичка и изпраща пратеник. Други 10 делегата са от клубове по минифутбол, дето не знам дали имат състезание, и още 10 по футзал. Ама тези хора какво общо имат с футбола, че да вземат решение по какъв начин ще се ръководи и от кого?! Кое му е експертното на този избор? А изпълкомът е непреклонен - можеш да му смениш членовете единствено на конгрес. Много промени би трябвало да се създадат, а делегатите би трябвало да са не повече от 100. Даже и това е огромна цифра. Ние толкоз ниско в никакъв случай не сме стигали, както в този момент. По времето на татко ми и на Иван Славков-Батето участвахме на 94-та, на 98-а. Може да не сме имали триумф през 98-а, само че бяхме там, нали? А в този момент не можем и за Балканско състезание да се класираме, в случай че имаше такова. Идва Беларус с играчи от тяхното смешно едва състезание и ни бие в София. За какво приказваме въобще?! Пак споделям - няма да стане единствено с козметични процедури. Време е за същински промени и същинска стратегия и тактика за футбола. efbet Лига 27 кръг, събота 20 юни  ЦСКА-София 16:15предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР