Велинград ще иска помощ от държавата за алтернативен водопровод Община

...
Велинград ще иска помощ от държавата за алтернативен водопровод Община
Коментари Харесай

Велинград ще иска помощ от държавата за алтернативен водопровод

Велинград ще желае помощ от страната за различен тръбопровод " Община Велинград ще желае от държавното управление финансова поддръжка за създаване на различен тръбопровод ". Това сподели кметът на града Костадин Коев , като призна, че казусът с честото прекъсване на чешмите е тежък и не е занапред и че схваща недоволството на хората, които в последните дни проведоха поредност от спонтанни митинги.

По думите му, до спешната обстановка се е стигнало след дългогодишно неприятно ръководство на локалното ВиК, както и на поредност от неправилни решения на предходните общински екипи.

Най-голямата от тях е че е пропусната опцията с външно финансиране да се построи цялостен воден цикъл. В градовете, където това е направено, хората са не запомнили за проблемите с водоснабдяването, споделя Коев. А в СПА-столицата на Балканите в се още разчитат на мрежа от етернитови тръби, полагани през 1961-1967 година.

Според градоначалника, решението е да се построи различен тръбопровод. Местната хазна не може да поеме разноските по толкоз огромна инвестиция, тъй че ще търси помощ от страната.

Чуйте повече в звуковия файл:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР