Велимир Атанасов редовно е дарявал пари на БСП, показа проверка

...
Велимир Атанасов редовно е дарявал пари на БСП, показа проверка
Коментари Харесай

Адвокатът на „Нотариуса“ дарявал пари на БСП

Велимир Атанасов постоянно е дарявал пари на Българска социалистическа партия, сподели инспекция на „ Филтър “. Бившият арбитър и юрист стана прочут около разстрела на Мартин Божанов-Нотариуса. Той го пази по няколко каузи, съдружници са в няколко компании и дружно са съветвали „ Инвестбанк “ на Петя Славова по правосъдни каузи. Велимир Атанасов е един от разследваните дружно с Нотариуса в месеците преди убийството на последния. За последно Велимир Атанасов и Божанов бяха свързани с изнудване на гръцки предприемачи за вкусен терен в София.

Имената на Нотариуса и Велимир Атанасов се свързват с въздействие в правосъдната система, бизнеса и политиката. Адвокатът очевидно е последовател на алените хрумвания, тъй като не е член на Българска социалистическа партия, само че все пак е дарявал суми за партията по времето, когато бяха съпротива при ръководството на ГЕРБ, демонстрира изследване на „ Филтър “. Списъците на донорите са обществени и се съхраняват в Сметната палата, където се заявяват всяка година.

През 2019 година Велимир Атанасов подарява сумата от 700 лв. на Българска социалистическа партия. Тогава тя още е втора парламентарна мощ след ГЕРБ и е съпротива в Народното събрание. Все още няма нови политически планове на хоризонта, които се появиха през 2021 година. По това време Българска социалистическа партия е единствената опция на властта. Дарението на Велимир Атанасов е за Градския съвет на партията. Деклариран е и генезис на средствата – възнаграждения.
Следващата 2020 година Велимир Атанасов към този момент дава доста повече за алената концепция – 4985 лв.. По това време той към този момент работи интензивно с Мартин Нотариуса. Тогава са делата на „ Инвестбанк “ против семейството на Борислав Манджуков по разногласието за 10 милиона, както и процесът, по който е застрашена арбитър Владислава Цариградска.
Крупната сума, дарена от юриста на Нотариуса за Българска социалистическа партия, проличава в листата на хората, които са бръкнали в джоба си за Българска социалистическа партия. Лидерът на партията тогава и в този момент Корнелия Нинова да вземем за пример е дала скромните за големите й благоприятни условия 1000 лв. – 5 пъти по-малко от индивида на Нотариуса. Заместникът й Георги Свиленски се е разделил със същата сума от персоналните си средства. Още толкоз е дала и мултимилионерката Весела Лечева – тогава народен представител, а в този момент човек от обкръжението на Румен Радев.
След 2020 година Велимир Атанасов не е дарявал пари на Българска социалистическа партия, сподели инспекция на „ Филтър “. Източниците ни на „ Позитано “ 20 не знаят каква е повода, само че са безапелационни, че всичко с даренията му е транспарантно, а самият той не е партиен функционер.

След убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и свадите с въздействието му върху Темида в Българска социалистическа партия също са създали свое изследване по тематиката. Имало висши функционери, които са го виждали, само че никой не изплюл камъчето, че е работил дружно с него. В неофициални диалози някои признали, че Нотариуса е бил на доста ниско равнище в правосъдния октопод.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР