Великотърновското село Ресен е едно от най-засегнатите от проблема с

...
Великотърновското село Ресен е едно от най-засегнатите от проблема с
Коментари Харесай

След две години на воден режим: Жители на великотърновско село протестират

Великотърновското село Ресен е едно от най-засегнатите от казуса с безводието в района. Там хората живеят на воден режим от много дълго . В края на предходната седмица те проведоха следващия импровизиран митинг , с който да привлекат вниманието на институциите, с цел да бъде решена сагата, в която са.

Постоянните поданици на Ресен са към 2000 индивида. За втора поредна година, даже и през зимата , те са на воден режим.

" Причината за водния режим в Ресен е това, че селото се доставя от личен водоизточник и наподобява с климатичните промени и с неприятната поддръжка от страна на ВиК " Йовковци “, дебитът на въпросния водоизточник фрапантно понижа през последните 2-3 години и това докара до ситуацията, в което сме “, споделя една от дамите от инициативния комитет в селото, който е основан поради казуса.

Местните изясняват още, че все още няма издадена публична заповед за водния режим. Въпреки това те по цели нощи са без вода. Вода има единствено заран, за няколко часа, сред 6:00 и 10:00 часа, като от време на време и това не се съблюдава.

" Заради непрекъснатия проблем множеството хора в селото си направиха хидрофорни системи в домовете, които черпят от подпочвените водоизточници, само че от скоро и те започнаха да понижават “, добавя различен гражданин на Ресен.

Жалби и сигнали са подавани до редица институции, като от там идват най-вече обещания, само че действителна помощ няма, споделят още локалните.

От Община Велико Търново обявиха, че по-късно през днешния ден техни представители ще се срещнат с хора от Ресен. В полемиката ще се включат и водни проектанти. Очаква се да бъде показано моментното положение на плана за бъдеща връзка сред селото и довеждащия тръбопровод от язовир " Йовковци “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР