Великолепното представяне на Лионел Меси и други ветерани на Световното

...
Великолепното представяне на Лионел Меси и други ветерани на Световното
Коментари Харесай

Арсен Венгер: Меси, Жиру и Модрич показват еволюцията на модерния спорт

Великолепното показване на Лионел Меси и други ветерани на Световното демонстрира еволюцията на модерния спорт, твърди някогашният управител на Арсенал - Арсен Венгер, който сега управлява Техническата комисия на ФИФА.

На Световното състезание в Катар блестяха редица играчи, които от дълго време са минали 30-те. Лионел Меси е на 35 години и ще изведе Аржентина на край. Той ще се изправи против французина Оливие Жиру, който също е на 35 и счупи върха за голове на Тиери Анри, а 37-годишният Лука Модрич изведе хърватите до бронзовите медали.

В другия завършек на скалата пък са млади звезди като 19-годишният англичанин Джуд Белингам и 23-годишният Килиан Мбапе, който е главното оръжие на международния първенец Франция.

" През 2006 година бях управител на Арсенал, когато играхме на финала в Шампионската лига с Барселона. Тогава Меси едвам започваше кариерата си, а в този момент сме 2022 и той към момента играе за трофей на най-големия шампионат ", съобщи Венгер, представен от ДПА.

" Това демонстрира еволюцията на модерния спорт. Световното състезание е шампионат за младите футболисти, които са все по-рано подготвени за него, както и за ветераните, които играят все по-дълго и по-дълго.

" Досега не бяхме виждали Световно състезание, на което преобладават 35-годишни футболисти като Жиру и Меси, както и 37-годишният Модрич. Това демонстрира, че футболният живот на най-високо равнище става все по-дълъг. Те са подготвени по-рано и приключват кариерите си по-късно ”, приключва Арсен Венгер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР