Великолепният изминал сезон на Томас Мюлер няма да го върне

...
Великолепният изминал сезон на Томас Мюлер няма да го върне
Коментари Харесай

Льов категорично отказа да върне Мюлер в Бундестима - ето какво обясни

Великолепният минал сезон на Томас Мюлер няма да го върне в националния тим на Германия. Селекционерът Йоахим Льов изясни, че не вижда причина да трансформира решението си отсега нататък да не разчита на международния първенец. 30-годишният футболист взе присъединяване в 40 гола (14 попадения и 26 асистенции) в миналия исторически за Байерн (Мюнхен) сезон, в който грандът реализира нов требъл. И това обаче не е задоволително за Льов да размишления.

Месеци след фиаското на Мондиал 2018 селекционерът разгласи, че Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хумелс повече няма да бъдат викани от него, с цел да могат по-младите да се наложат.

“И Томас, и Боатенг се показаха доста мощно през миналия сезон, показвайки какъв брой значими са за Байерн - съобщи Льов през днешния ден. - Мюлер показва и по какъв начин може и душевен да се оправя с компликациите. И двамата са специфични футболисти, които могат да реализират специфични неща. Но ние към този момент взехме решение да тръгнем по друг път, като даваме късмет на другите играчи. В момента аз виждам в бъдещето не като клубен треньор. Младите сполучливо се възползваха от предоставената им опция. Ето за какво сега няма причина, заради която аз да трансформирам нещо. Не съм човек, който отхвърля да поправя грешките си. Ако има причина за някаква смяна, аз ще я направя. Но за момента няма такава.”

За идните първи два мача на Германия от Лигата на нациите през септември селекционерът е извикал единствено Льорой Сане и Никлас Зюле от Байерн. Останалите национали на първенеца получават отмора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР