Великобританският кинопродуцент Стивън Люуис Симпсън мести компанията си от Лос

...
Великобританският кинопродуцент Стивън Люуис Симпсън мести компанията си от Лос
Коментари Харесай

Световноизвестен продуцент пристига в Пловдив

Великобританският кинопродуцент Стивън Люуис Симпсън мести компанията си от Лос Анджелис в Пловдив и на 28-ми април ще показа огромния триумф на последната си продукцията като преподавател на TEDxPlovdiv в Драматичен Театър Пловдив.

Историята на кино лентата му " Нито вълк - нито куче " (Neither Wolf nor Dog) може да бъде избрана като невероятна. Филмът е най-дълго задържалият се в киносалоните в Съединени американски щати през миналата година и вниманието към него продължава да пораства.

Пред публиката в Драматичния спектакъл ще опише по какъв начин филм, сниман в най-бедните елементи на Съединени американски щати и финансиран от публиката, изминава необичайния път на дистрибуция и продава повече билети от продукциите на Холивуд. Изумителен факт е, че " Нито вълк - нито куче " има по-голям релийз от последните носители на награди от влиятелния кинофестивал в Кан. Съвсем скоро се чака филмът да бъде показан и в българските киносалони.

Успехът на кино лентата на Шотландкския кинопродуцент Стивън Люуис Симпсън “Нито Вълк - нито Куче ” (Neither Wolf nor Dog) е срещу всякаква логичност и по-специално тази на Холивуд. Филмът е финансиран от публиката, сниман за 18 дни в най-бедните елементи на Щатите, с доста дребен екип и 95-годишен основен артист. Дистрибуцията, ръководена напълно от продуцентското студио, снимало кино лентата, стартира от дребните градчета, а към този момент продава повече билети от филмите на Холивуд в доста от огромните кина.

Още по-интересно е, че всички действия, свързани с разпространяването, се ръководят от Пловдив. Без намесата на огромна компания за разпространяване на филми, продукцията има по-голям релийз от последните носители на награди от Филмовия Фестивал в Кан. Излъчван е в над 140 кина в Съединени американски щати и ползата към него към момента пораства. От доста години насам това е най-успешният филм за индианци, който не е сниман в Холивуд, и има най-дългия релийз в Щатите от всички филми за 2017 година. Съвсем скоро се чака да се появи и в българските кина.

В края на предходната година Симпсън измести огромна част от бизнеса си от Лос Анджелис в Пловдив и образува екип, който се грижи за  дистрибуцията на кино лентата в Съединени американски щати и Канада, както и за започване на разпространяването му в европейските киносалони. На 28-ми Април той ще приказва пред публиката на TEDxPlovdiv за това по какъв начин е основал неповторимата система за разпространяване на филми.

“За мен Пловдив е необикновено място за развиване на компанията ми. Нуждая се от верния екип, който да се грижи за дейностите в компанията, а това би било по-скъпо в Лос Анджелис, от колкото е тук. Освен това Пловдив ми харесва доста повече като град за живеене. ” - споделя Симпсън. Надява се да реалокира и продуцентската си активност в града под тепетата. 

Едва на 18 години Симпсън става най-младият борсов брокер и търговец във Англия. На 23 години режисира първия си игрален филм. Шестте игрални кино лентата, които до в този момент е снимал, са снимани или в Съединени американски щати, или във Англия, само че сега възнамерява идващите няколко да бъдат продуцирани в България, централизирайки активността си в Пловдив.

“Харесва ми да бъда част от ново потомство кино продуценти, което не се води по разпоредбите на остарялата система, каквато е Холивуд. Пловдив е град, който като че ли всеки миг ще прелее от креативност. Това, че е културна столица за 2019 година, ще способства неведнъж за развиването на креативната среда в града. Очаквам с неспокойствие да се причисля към протичащото се. Споделяйки опита ми на сцената на TEDxPlovdiv, ще мога да се показва на публиката в Пловдив, въвличайки я̀ в неповторимото преживяване, каквото е разпространяването на филми. Надяваме се, че филмът ще бъде в българските кина напълно скоро. ”

Екранизацията на индианския бестселър “Нито Вълк - нито Куче ” (Neither Wolf nor Dog) от Кент Нърбърн (Kent Nerburn) води публиката на едно трогателно странствуване през историческия и контрастно на него - актуален живот и просвета на племето Лакота. Чрез ироничия комизъм на кино лентата са показани съществени герои и трогателни подиуми, които провокират публиката да огледа на света по друг метод.

Главният воин, Дейв Белоглав Орел (Dave Bald Eagle), умря предходната година на достолепната възраст от 97 години. В оня миг вестта за неговата гибел беше най-четената история на BBC в целия свят. Екипът на предаването All Things Considered,  предавано по NPR, дискутираше Белоглав Орел като “най-интересният човек на света. ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР