Великобритания заяви в сряда, че всяко сплашване на чужди граждани

...
Великобритания заяви в сряда, че всяко сплашване на чужди граждани
Коментари Харесай

И Великобритания реагира срещу незаконните полицейски офиси на Китай

Великобритания съобщи в сряда, че всяко заплашване на непознати жители на английска територия от страна на Китай или други страни е недопустимо и че проверява въпроса, в отговор на медиен репортаж за така наречен " скришен китайски полицейски офис " , предава Ройтерс.

По-рано Англия съобщи, че известията за недекларирани полицейски сектори в страната са " извънредно тревожни " и че полицията изследва въпроса.

По-рано тази седмица федерални сътрудници на Съединени американски щати за хипотетично действие на китайски " скришен полицейски офис " в Чайнатаун в Манхатън. Китай съобщи, че твърдо се опълчва на това, което назова " американски клюки ".

В сряда министърът на полицията на Англия Крис Филп сподели, че държавното управление знае за към 100 такива офиса по света.

" Нашето държавно управление приема извънредно съществено намесата на непознати жители тук, транснационалното заплашване. Това е изцяло недопустимо и ние ще създадем всичко належащо, с цел да не разрешаваме това да се случи ", сподели той.

Китайското посолство във Англия не отговори на настояването на Ройтерс за коментар.
 Британският външен министър предизвестява против изолираност на Китай
Британският външен министър предизвестява против изолираност на Китай

Той отхвърля да дефинира двустранните връзки с една дума

Китайското държавно управление по-рано сподели, че има центрове отвън Китай, ръководени от локални доброволци, а не от китайски служители на реда, които имат за цел да оказват помощ на китайските жители да възобновят документи и да оферират други услуги .

Британският вестник Таймс заяви във вторник, че китайски предприемач, обвързван с " скришен полицейски офис " в Лондон, е провел вечери за набиране на средства за ръководещата Консервативна партия.

Засегнатата локална асоциация на Консервативната партия сподели, че е съобщила за случая на службите за сигурност предходната година и мъжът към този момент не е член на тяхната асоциация. Филп отхвърли да разяснява случая, който съгласно него се проверява от полицията.

По въпроса за вероятното политическо въздействие той сподели: " Всички политически партии би трябвало да бъдат нащрек за заплахата представители на враждебни страни да се стремят да обхванат или да повлияят на нашите действия "
 В Германия дирят незаконните отдели на китайската полиция
В Германия дирят незаконните отдели на китайската полиция

Специалните служби на Китай наблюдават дисидентите в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР