Великобритания започна да издава паспорти, на които липсва надписа Европейски

...
Великобритания започна да издава паспорти, на които липсва надписа Европейски
Коментари Харесай

Великобритания започна да издава паспорти без надпис `Европейски съюз`

Англия стартира да издава паспорти, на които липсва надписа " Европейски съюз ".
 Мей изиска отсрочване на Брекзит до 30 юни, Англия се готви за присъединяване в евроизборите
За това алармира британка, която се обърна посредством Туитър към вътрешното министерство. Тя изрази безпокойството си, че на корицата на новия ѝ паспорт липсва надписа " Европейски съюз ".

Новите паспорти са пуснати от 30 март, обясниха от английското външно министерство и увериха, че и двата типа ще са годни за пътешестване зад граница. 

От края на годината ще стартира издаването на сини паспорти, които ще са разнообразни от задграничните паспорти, които се издават в Европейски Съюз.

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март. Брекзит обаче по този начин и не се случи на тази дата, защото английският парламент не е одобрил договорката, която министър председателят Тереза Мей реализира с Брюксел. 

Стигна се до отсрочване на Брекзит до 22 май, което беше утвърдено, в случай че Народното събрание утвърди договорката. Тъй като това още веднъж не се случи, Мей изиска ново отсрочване - този път до 30 юни. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пък предложи  " гъвкава " пролонгация до 12 месеца.

Все още не е ясно какво ще значи такова отсрочване за идните евроизбори, които ще се проведат в Европейски Съюз сред 23 и 26 май.

Извънредна среща на върха на Европейски Съюз за Брекзит е планувана за 10 април.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР