Великобритания замразява отношенията си с Русия. Лондон ще изгони 23-ма

...
Великобритания замразява отношенията си с Русия. Лондон ще изгони 23-ма
Коментари Харесай

САЩ настояват Москва да съдейства на разследването за смъртта на Скрипал

Англия замразява връзките си с Русия. Лондон ще изгони 23-ма съветски дипломати поради опита за ликвидиране на шпионина в Солзбъри.
А Съветът за Сигурност на Организация на обединените нации се събра незабавно довечера. Американският дипломат изиска Москва да сътрудничи на следствието, а Съветът за сигурност да вземе незабавни ограничения.
Руският посланик в международната организация обаче настоя, че страната му би трябвало да получи доказателства, че е забъркана в тази ситуация.
„ От самото начало Съединените щати са безусловно солидарни с Англия. Съединените щати имат вяра, че Русия е виновна за офанзивата против двама души в Обединеното кралство с военно нервнопаралитично вещество”, разяснява Ники Хейли, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.
„ Беше ни даден ултиматум и желаеха от нас за 24 часа да признаем, че сме направили закононарушение. Ние не приказваме езика на ултиматумите. Не използваме този език с никого. И няма да позволим да ни се приказва по този метод. Ние сме любезни”, разяснява Василий Небензя, дипломат на Русия в Организация на обединените нации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР