Великобритания. законодателите изразиха разочарование в сряда, че средствата от продажбата

...
Великобритания. законодателите изразиха разочарование в сряда, че средствата от продажбата
Коментари Харесай

Законодателите на Обединеното кралство са раздразнени, че замразените средства на Абрамович в Челси все още не са използвани за Украйна

Англия. законодателите показаха отчаяние в сряда, че средствата от продажбата на футболния клуб Челси към момента не са отишли ​​в поддръжка на украинските жертви на войната, както беше дадено преди съвсем две години от някогашния притежател, съветския милиардер Роман Абрамович.

Абрамович продаде Челси през 2022 година, откакто беше глобен от английското държавно управление за това, което то назова подпомагане за „ бруталната и варварска инвазия “ на Русия в Украйна.

Той даде обещание да подари £2,5 милиарда ($3,2 милиарда) от продажбата на жертвите на войната. Но съвсем 20 месеца по-късно средствата към момента са замразени в банкова сметка заради явно противоречие с английското държавно управление за това по какъв начин би трябвало да бъдат изразходвани. Патовата обстановка акцентира компликацията за западните държавни управления да употребяват замразени активи за Украйна - даже тези, които са били обещани от техния притежател.

„ Всички сме изцяло комплицирани и разочаровани, че лиши толкоз време “, сподели лорд Питър Р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР