Великобритания за първи път обвини Иран, че предоставя военна помощ

...
Великобритания за първи път обвини Иран, че предоставя военна помощ
Коментари Харесай

И Лондон обвинява Иран за дроновете в Украйна

Англия за първи път упрекна Иран, че дава военна помощ на Русия, в това число като доставя муниции на съветските войски. Това оповестява Sky News. Британският външен министър Джеймс Клевърли сподели, че Англия е съгласна с оценката на Съединени американски щати, отбелязвайки, че Иран също доставя на Русия муниции.

„ Иран даде на Русия непрекъснат поток от оръжия и муниции, които се употребяват за ликвидиране на цивилни в Украйна “, сподели той.

Тази седмица Sky News разкри хипотетична оръжейна договорка, която съгласно източник от сигурността предлага първото солидно доказателство, че Иран е продавал муниции на Руската федерация за войната си в Украйна.

Припомняме, че в петък Съединени американски щати разгласиха последните си разследващи данни, че Техеран дава на Москва стотици смъртоносни безпилотни самолети за еднопосочна офанзива.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби сподели, че чиновници на разузнаването на Съединени американски щати считат, че цех в съветската специфична икономическа зона Алабуга може да проработи при започване на идната година. Белият дом също разгласява сателитни изображения, направени през април на промишленото място, на няколкостотин благи източно от Москва, където счита, че заводът „ евентуално ще бъде издигнат “.

Администрацията на президента Джо Байдън обществено съобщи през декември, че счита, че Техеран и Москва обмислят да пуснат линия за сглобяване на дронове в Русия за войната в Украйна. Новите разследващи данни допускат, че планът в региона на Елабуга в Татарстан е надминал замисъла.

Иран съобщи, че е дал дронове на Русия преди началото на войната, само че не и по-късно.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР