Великобритания все още вярва, че през следващия месец ще може

...
Великобритания все още вярва, че през следващия месец ще може
Коментари Харесай

Започват същинските преговори Великобритания - Европейски съюз

Англия към момента има вяра, че през идващия месец ще може да контракти комерсиална договорка по " Брекзит " с Европейския съюз, оповестиха от " Даунинг стрийт " на фона на подновяващите се договаряния в Брюксел. Но новините от Европа не са обнадеждаващи, а в противен случай - проблемите не понижават, а се усилват, твърди сътрудник на БНР.

Говорител на премиера Борис Джонсън е завил, че английските договарящи ще продължат " да запушват пролуките ".

Европейският договарящ Мишел Барние и английският му сътрудник - основният договарящ Дейвид Фрост - към този момент имаха работна вечеря, само че същинските договаряния стартират през днешния ден. От Европейския съюз упорстват договорката да бъде реализирана най-късно до октомври, тъй че да има време да бъде утвърдена до края на преходния интервал.

Продължават обаче да стоят неразрешени познатите проблеми - изискванията на нелоялна конкуренция, риболовът в английски води и препъни камъкът - бъдещето на тежко товарния превоз. Твърди се, че Брюксел е отхвърлил настояването на английските превозвачи и след " Брекзит " да се употребяват от съвсем същите права, които в този момент им се дават, поради общото участие в общия пазар.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР