Великобритания все още вярва, че може да договори търговска сделка

...
Великобритания все още вярва, че може да договори търговска сделка
Коментари Харесай

Великобритания още се надява на търговска сделка по Брекзит с ЕС

Великобритания към момента има вяра, че може да контракти комерсиална договорка по Брекзит с Европейски Съюз идващия месец, оповестиха от Даунинг стрийт на фона на подновяващите се договаряния в Брюксел.
Пристигащите от Европа вести обаче демонстрират, че проблемите не понижават, а се усилват.
Говорител на премиера Борис Джонсън съобщи, че английските договарящи ще не престават да „ запушват пролуките “, както се изрази, на започващия седми кръг на договаряния в Брюксел.
Както е известно, Лондон изключи удължение на изтичащия в края на годината „ временен интервал “, с цел да бъде реализирано съглашение.
Главният европейски договарящ Мишел Барние и английският му сътрудник Дейвид Фрост имаха работна вечеря, като същинските договаряния стартират през днешния ден, а за резултата от тях ще научим в петък.
От Европейски Съюз упорстват договорка да бъде реализирана най-късно до октомври, тъй че да има време за утвърждението ѝ до края на „ преходния интервал “.
„ Файненшъл таймс “ обаче написа, че нощес към добре познатите проблеми с изискванията за открита и лоялна конкуренция и риболова в английски води се е появил още един „ препъни камък “ – бъдещето на тежкотоварния транспорт.
Вестникът твърди, че Брюксел е отхвърлил настояването на английските превозвачи да се употребяват след Брекзит от съвсем същите права, които им дава настоящето участие в общия пазар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР