Великобритания все още не е прекратила напълно зависимостта си от

...
Великобритания все още не е прекратила напълно зависимостта си от
Коментари Харесай

Великобритания не се е отказала от руските горива

Великобритания към момента не е прекратила изцяло зависимостта си от съветските енергийни източници. Това сочи отчет на Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика (BEIS), оповестен тази седмица. Преди дни различен отчет гласеше, че страната към този момент е намерила източници за диверсификация от Русия, оповестява Bloomberg.

Преди дни Националната статистическа работа заяви, че през юни т.г. Англия за първи път в историята си не е внасяла горива от Русия. Въпреки това данните, оповестени от BEIS ден по-късно, демонстрират друго.

Според BEIS вносът на дизелово гориво от Русия за месеца възлиза на 106 хиляди тона, което е 1,8% от общия импорт на Обединеното кралство. Тази цифра е намаляла с към 50% по отношение на година по-рано.

След съветското навлизане в Украйна през февруари Обединеното кралство е внасяло повече дизелово гориво от други страни, изключително от Белгия. Вносът от Белгия доближи най-високата си месечна стойност през юни.

В същото време до момента в който Белгия продава повече дизел за Обединеното кралство, тя също внася повече от Русия.

Инфлацията в Обединеното кралство ще доближи 18,6% през януари 2023 година заради възходящите цени на газа. Това ще е нов връх от 1979 година насам. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР