Великобритания все още не е идентифицирала кой е извършил отравянето

...
Великобритания все още не е идентифицирала кой е извършил отравянето
Коментари Харесай

Лондон ще пази руски дезертьори

Великобритания към момента не е идентифицирала кой е направил отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри на 4 март, само че ускорява отбраната на други съветски дезертьори, които също може да са изложени на риск, съобщи Ройтерс. Това съобщи през вчерашния ден съветникът по националната сигурност към кабинета в Лондон сър Марк Седуил, който координира работата на спецслужби като МИ5, МИ6 и Центъра за държавна връзка. Той не посочи какво тъкмо попречва следствието, само че измежду проблемите е неналичието на задоволително охранителни камери в Солсбъри спрямо Лондон, отбелязва “Гардиън ”. Известни на управляващите съветски шпиони, основани на Острова, също са разследвани, само че са отвън съмнение.

Обединеното кралство твърди, че Русия стои зад офанзивата, само че Москва изрично отхвърля това. Инцидентът със Скрипал и щерка му Юлия, която предишния месец бе изписана от болничното заведение, докара до невиждано за последните десетилетия всеобщо изпъждане на съветски дипломати от западни столици. Сергей Скрипал, някогашен полковник от московските служби, който е осъждан в родината си за шпионаж в интерес на Англия, а след това предаден на Съединени американски щати против съветски сътрудници, остава в болница.

Според главната версия той е токсичен с “Новичок ” – невропаралитичен сътрудник, разработван в Съветския съюз, с който била намазана дръжката на входната му врата.

“Полицията и разнообразни организации вършат обзор на сигурността на всички хора, които може да са уязвими по този метод ”, сподели Седуил пред комисията по защита в английския парламент.

По-рано медии на Острова, базирайки се на източници от полицията, оповестиха, че причинител на отравянето е мистериозният съветски сътрудник Гордън, който по всяка възможност от дълго време е избягал от страната дружно с няколко съучастници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР