Великобритания въвежда бустерна ваксинация за полиомиелит (детски паралич) за деца

...
Великобритания въвежда бустерна ваксинация за полиомиелит (детски паралич) за деца
Коментари Харесай

Великобритания въвежда бустерна ваксинация за детски паралич

Великобритания вкарва бустерна имунизация за полиомиелит (детски паралич) за деца под 10-годишна възраст след доказани данни за разпространяване на вируса в Лондон за първи път от 80-те години насам, съобщи Ройтерс.

Агенцията за опазване на здравето на Обединеното кралство е открила 116 полиовируса в 19 проби в отпадни води през юни. Оттогава равнищата на полиовирус и генетичното му многообразие демонстрират, че предаването става в регионите на Лондон, споделиха от организацията през днешния ден.

Все още няма доказани случаи на болестта, само че с цел да не се стигне до огнище на болест, персоналните лекари ще имунизират с бустерни дози деца до 10-годишна възраст против полиовирус, като към този момент е оповестена и по-широобхватна акция.

Нивата на имунизация в Лондон варират, само че резервират междинна стойност под предложените от Световната здравна организация 95 % на имунизация, което би държало болестта под надзор. За полиомиелита няма лекуване, само че съществуват ваксини, които стопират разпространяването на болестта, което сковава под 1 % деца , инфектирани с вируса.

Вирусът, открит в отпадните води на Лондон, е главно ваксиноподобният вирус, който се открива, когато децата, имунизирани с избран тип „ жива ваксина “, отделят вируса посредством фекална маса. Този безопасен вирус м оже да се съобщи сред неимунизирани деца, при което може да се получи по-опасна разновидност и да се провокира заболяване.

Миналия месец в Съединени американски щати бе открит случай на детски паралич при неимунизиран човек, който е първият подобен случай за десетилетието насам. Агенцията по опазване на здравето на Обединеното кралство сподели, че казусът е генетично обвързван с вируса , открит в Лондон.

Англия уголемява също по този начин наблюдението за детски паралич и в други градове, с изключение на в Лондон. Повечето хора там са имунизирани и рискът от по-широко разпространяване остава невисок.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР