Великобритания във вторник отчете нула смъртни случаи за ден от

...
Великобритания във вторник отчете нула смъртни случаи за ден от
Коментари Харесай

Първи ден без смъртни случаи от COVID-19 във Великобритания от юли

Великобритания във вторник регистрира нула смъртни случаи за ден от COVID-19 за първи път от 30 юли предходната година, макар скорошния растеж на случаите, свързани с разновидността Delta, заяви Агенция Франс Прес.

Според последните държавни данни, 127 782 души във Англия са умряли в границите на 28 дни след предоставяне на позитивен тест от началото на пандемията - най-черната статистика на починали в европейска страна.

Англия има общо 4,49 милиона случая. Нулата при смъртните случаи във вторник пристигна, откакто държавното управление заяви единствено за една гибел от ковид в Обединеното кралство в понеделник. Официалните данни за гибел нормално са по-ниски през уикендите и празниците заради закъснение в отчитането.

Обединеното кралство беше една от първите страни в света, която стартира всеобща акция за имунизация. Досега с по две дози са имунизирани повече от 25 милиона души - съвсем половината от възрастното население.

Експертите обаче предизвестиха, че Англия може да се изправи пред трета вълна от случаи, задвижвани от тревожния вид Delta, за първи път разпознат в Индия.

Във вторник Англия записва над 3000 случая на ковид за седми следващ ден, поставяйки под подозрение проектите на държавното управление на премиера Борис Джонсън за цялостно унищожаване на рестриктивните мерки на 21 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР