Великобритания в траурПланът “Лондонски мост е в действие, следват “Пролетен

...
Великобритания в траурПланът “Лондонски мост е в действие, следват “Пролетен
Коментари Харесай

Над сто държавни глави се очакват за погребението на Елизабет II

Великобритания в печал
Планът “Лондонски мост ” е в деяние, следват “Пролетен прилив ”, “Козирог ” и “Перо ”

Схемата е отработена още през 60-те години на предишния век

Планът за деяние с кодовото име “Лондонски мост ” проработи с точността на Биг Бен незабавно след кончината на кралица Елизабет II. В него тъкмо е разказано какво деяние в кой миг би трябвало да се извърши.

Провъзгласяването на новия суверен - крал Чарлз III, протича под кодовото име “Пролетен прилив ”. Макар към този момент да е крал, Чарлз ще бъде коронясан по-късно, евентуално следващата година, откакто се спазят всички процедури.

На втория ден след кончината ковчегът с тленните остатъци на монарха потегля от Балморал, с цел да бъде докаран в Бъкингамския замък. Това е интервенция “Козирог ”. Придвижването до столицата става с кралския трен. На четвъртия ден се планува подготовка за шествието на ковчега на починалата кралица от Бъкингамския замък до Уестминстър Хол.

Първото огромно церемониално събитие, предшестващо погребението, ще бъде на петия ден. Тогава стартира интервенция “Перо ” - ковчегът ще бъде пренесен от Бъкингамския замък до двореца Уестминстър за началото на петте дни поклонение. Очаква се той да бъде подложен на лафет. Уестминстър Хол ще бъде отворен за гости 23 часа дневно.

Представителите на Британската общественост ще стартират да идват в Лондон на седмия ден, а на осмия те ще бъдат признати от крал Чарлз III. Следващият ден на краля ще е отдаден на аудиенции с задграничните кралски фамилии, пристигнали за погребението. Очаква се 100 държавни глави да почетат кралица Елизабет II.

Самото заравяне ще се състои в Уестминстърското абатство на десетия ден, който е разгласен за ден на народен печал. Ковчегът ще бъде пренесен от Уестминстър Хол в върволица до абатството. След едночасовата работа огромно церемониално шествие ще придружи ковчега до Хайд парк, където той ще бъде трансфериран върху карета, с цел да отпътува до Уиндзор. След върволица през Уиндзор той ще бъде посрещнат в параклиса Сейнт Джордж, където ще бъде спуснат в кралската гробница.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР