Великобритания увеличава с 500 млрд. паунда инвестициите си в напредналите

...
Великобритания увеличава с 500 млрд. паунда инвестициите си в напредналите
Коментари Харесай

Великобритания инвестира 500 млрд. паунда в AI и квантови технологии

Великобритания усилва с 500 милиарда паунда вложенията си в напредналите технологии - най-много изкуствен интелект и квантова физика, оповестиха английските медии. Общият бюджет на планувана инвестиция за идващите 2 години в AI инфраструктурата е 1,5 милиарда паунда.

Един от основните планове ще е нов суперкомпютър с изкуствен интелект - Isambard-AI, който ще се строи в Бристолкия университет. С негова помощ от ден на ден учени ще могат да се упражняват с AI, а специалистите по машинно образование ще развиват своята област. В университета устройството ще бъде в помощ и на AI стартъпи.

В сметката влиза и друга компютърна технология, която като че ли застана на заден декор - квантовите проучвания. Те влизат в " Национална квантова тактика ", включваща пет нови плана. Новите квантови компютри ще могат да правят по трилион интервенции в секунда и ще са в мрежа, която да свързва отдалечените проесори. 

Сериозни вложения се вършат и към университети за финансиране на просветителни и изследователски 

Разбира се, тези вложения се чака да имат директен резултат и да доведат до софтуерни пробиви в здравеопазването, финансите, защитата, енергетиката.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР