Великобритания трябва да създаде програма за временни работни визи, за

...
Великобритания трябва да създаде програма за временни работни визи, за
Коментари Харесай

Работодатели във Великобритания с призив за по-свободни правила за миграция

Великобритания би трябвало да сътвори стратегия за краткотрайни работни визи, с цел да подтиква икономическия напредък и да позволи разногласието с Европейския съюз по отношение на комерсиалните правила в Северна Ирландия, съобщи една от водещите бизнес организации в страната, съобщи Ройтерс, оповестяват от БГНЕС.

" Нямаме задоволително британци за свободните работни места, които съществуват, и при всички случаи има противоречие в уменията ", съобщи генералният шеф на Конфедерацията на английската промишленост (CBI) Тони Данкър преди годишната конференция на организацията.

" Нека имаме икономическа миграция в области, в които скоро няма да намерим нужните хора и умения вкъщи. В подмяна на това дано създадем тези визи срочни ", сподели Данкър.

Премиерът Риши Сунак би трябвало да приказва пред конференцията CBI по-късно, само че неговият министър по имиграцията Робърт Дженрик съобщи, че задачата на държавното управление остава да понижи броя на чужденците, идващи във Англия.

" Като цяло упоритостта ни е да понижим чистата миграция. Смятаме, че това е, което желае английската общност. Това беше една от движещите сили при гласуването за овакантяване на Европейския съюз през 2016 година ", сподели Джерик пред Sky News.

Броят на мигрантите от Европейски Съюз във Англия внезапно понижа след референдума и въвеждането през 2021 година на визови правила.

Въпреки че броят на мигрантите от страни отвън Европейски Съюз се е нараснал, с цел да запълни дефицита, предприятията настояват, че системата за работни визи е по-малко гъвкава от предходната система за свободно придвижване, позволена за жителите на Европейски Съюз, и им пречи да наемат нископлатени служащи.

Данкър също по този начин прикани държавното управление да позволи разногласието с Европейски Съюз по отношение на метода, по който разпоредбите на блока следва да се ползват в Северна Ирландия, което накара Европейски Съюз да прекрати съдействието в области като научните проучвания.

" Казвам на брекзитърите, че най-хубавият поръчител за Брекзит е стопанска система, която се развива. Най-големият риск за нея е тази, която не го прави ", сподели Данкър.

Въпреки забавящата се стопанска система Англия е изправена пред дефицит на работна ръка, което, както се притеснява Английската централна банка, ще изостри най-високата инфлация от повече от 40 години насам.

Миналата седмица английският орган за наблюдаване на бюджета съобщи, че страната евентуално към този момент е в криза, като даде приглушена средносрочна прогноза за растежа, която демонстрира по-голяма взаимозависимост от имиграцията за увеличение на производството, в сравнение с предвиждаше по-рано тази година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР