Великобритания трябва да намери решение за ирландската граница след Брекзит

...
Великобритания трябва да намери решение за ирландската граница след Брекзит
Коментари Харесай

Доналд Туск: Без решение за ирландската граница няма да има споразумение за Брекзит

Великобритания би трябвало да откри решение за ирландската граница след Брекзит или няма да има договорка за бракоразвод или временен интервал, предава БНР. Това епредупредил ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. Намирането на метод за отбягване на граничните инспекции сред Ирландия, която е членка на Европейски Съюз, и английската провинция Северна Ирландия, откакто Англия напусне блока, се оказа един от най-проблемните въпроси в договарянията.

Туск съобщи: " Искаме да използваме позитивната инерция от последните договаряния, с цел да се решат най-сетне някои въпроси, в това число да се откри решение за избягването на твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия. Решението на Англия за Брекзит аргументи казуса и Англия ще би трябвало да помогне за решаването му. Без решение няма да има съглашение за разлъка, нито временен интервал ".

Миналия месец водачите на Европейския съюз дефинираха юни като краен период за постигането на прогрес за Ирландия, напомня Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР