Великобритания трябва да използва имиграцията, за да реши недостига си

...
Великобритания трябва да използва имиграцията, за да реши недостига си
Коментари Харесай

Великобритания се надява на икономическа имиграция заради липса на работна ръка

Великобритания би трябвало да употребява имиграцията, с цел да реши дефицита си на служащи и да насърчи икономическия напредък, счита ръководителят на Камарата на английската промишленост Тони Данкър, представен от БНР.

Тони Данкър ще насочи своя апел към английските политици да бъдат " практични " във връзка с имиграцията на годишната конференция на Камарата на английската промишленост в  Бирмингам, в която членуват повече от 190 000 компании.

Очаква се още Данкър да каже, Англия би трябвало да разреши " икономическа миграция " в регионите, където мъчно се намират квалифицирани служащи.

Речта на ръководителя на Камарата идва на фона на съществени усложнения на компаниите да наемат личен състав и овакантените работни места  са на съвсем рекордно равнище.

В същото време последните данни демонстрират, че равнището на безработицата в Обединеното кралство се е повишило, а Английската централна банка предвижда, че съвсем ще се удвои до 2025 година, защото страната минава през тежка криза.

Националната статистика регистрира, че бизнес вложенията във Англия са намалели през последните месеци и остават под равнищата отпреди пандемията.

Би Би Си заяви, че Тони Данкър счита да каже на бизнес водачите и работодателите да бъдат " оптимално откровени към хората " по въпроса за острия дефицит на работна ръка, за това, че страната " не разполага нито с хората, нито с продуктивността, от които има потребност ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР