Великобритания трябва да е скъсала изцяло със законите и правилата

...
Великобритания трябва да е скъсала изцяло със законите и правилата
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания трябва да скъса изцяло със законите и правилата на ЕС след Брекзит

Великобритания би трябвало да е скъсала напълно със законите и разпоредбите на Европейския съюз, откакто го напусне, съобщи през днешния ден английският външен министър Борис Джонсън, представен от Асошиейтед прес.

„Трябва да сме луди да минем през този развой на отделяне от Европейски Съюз и да не се възползваме от икономическата независимост, която той ще донесе“, сподели той в тирада в Лондон. По думите му след брекзита Англия ще просперира, тъй като ще работи „глобално“.

С напускането на Европейски Съюз страната „само с възобновяване на контрола върху регулаторната си рамка и митническите си тарифи“ страната ще може да подписа нови търговски контракти със Съединени американски щати и други страни, съобщи той.
Това е първата от поредицата речи на водещи министри, посредством които английското държавно управление цели да покаже единение и енергични дейности във връзка с брекзита след месеци на увъртания и спорни послания. Но изявлението на Джонсън демонстрира различията в консервативния кабинет на премиера Тереза Мей по въпроса какви връзки желае страната да резервира с Европейски Съюз след март 2019 година

Някои министри, в това число финансовият Филип Хамънд, желаят страната да остане допустимо най-свързана с единния пазар и безмитния съюз.

Други членове на кабинета, измежду които е и Джонсън, желаят цялостно разкъсване, с цел да може Обединеното кралство да поеме по своя икономическа политика и да подписва нови търговски съюзи, заяви АП.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР