Великобритания трябва да бъде наказана за решението си да забрани

...
Великобритания трябва да бъде наказана за решението си да забрани
Коментари Харесай

Китайските медии зоват за „болезнено и публично“ наказание срещу Великобритания заради решението за Huawei

Великобритания би трябвало да бъде осъдена за решението си да забрани достъпа на Huawei до построяването на 5G мрежата на страната. За това приканват китайските държавни медии, които дефинират този ход като „ голословен “, написа Си Ен Би СИ.

Вчера английското държавно управление реши, че мобилните оператори в страната няма да могат да купуват 5G съставни елементи от Huawei след 31 декември и че съществуващо съоръжение на китайската компания да бъде отстранено от 5G мрежата на страната до 2027 година

Решението съставлява поврат в политиката на Лондон, откакто по-рано тази година английският министър председател Борис Джонсън да даде зелена светлина на Huawei да взе участие в създаването на английските 5G мрежи, въпреки и в стеснен потенциал.

Нови наказания на Съединени американски щати от месец май, с които бе неразрешено на задгранични компании да продават чипове на Huawei, накараха отделът за киберзащита на английската разследваща организация GCHQ да преразгледа качествата на китайската компания да доставя качествено 5G съоръжение на Англия.

„ Обединеното кралство не може да подсигурява с убеденост сигурността на бъдещото съоръжение на Huawei ”, съобщи през вчерашния ден английският министър по цифровите въпроси Оливър Даудън

От китайската компания приканиха държавното управление да премисли решението си, като прибавиха, че са „ уверени “, че новите американски рестрикции „ няма да се отразят на устойчивостта или сигурността на техните артикули “.

„ Нужно е Китай да отговори на Англия, в противоположен случай не би ли се възприело, че прекомерно елементарно може да бъдем унизени? Този отговор би трябвало да бъде обществен и мъчителен за Англия. “, пишат в държавния вестник „ Глобал таймс “.

„ Не е нужни обаче да трансформираме това в борба сред Китай и Англия. Англия не е Съединени американски щати, нито Австралия, нито Канада. Тя е относително слаба частица в „ Петте очи “ (разузнавателния съюз, в който влиза още Нова Зеландия). В дълготраен проект Англия няма причина да се обърне против Китай, откакто проблемите с Хонконг утихнат “, написа още изданието.

Междувременно Китайската осведомителна организация „ Синхуа “ дефинира решението на Англия като „ голословно “ и съобщи, че този ход може да повлияе отрицателно на капиталовата среда във Великобритнаия.

„ Обръщането на позицията на Лондон по отношение на Huawei ще подкопае доверието във Англия. Като световен финансов и търговски център, както и като желана дестинация за вложения в чужбина, в полза на страната е да поддържа обективен, виновен и  недискриминиращ пазар “, написа „ Синхуа “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР