Великобритания стартира пилотна схема за масово тестване за коронавирус в

...
Великобритания стартира пилотна схема за масово тестване за коронавирус в
Коментари Харесай

Коронавирус: На Острова с нов пилотен проект - масово тестване в Ливърпул

Великобритания започва пилотна скица за всеобщо тестване за ковид в северозападния британски град Ливърпул този уикенд. На всеки със или без признаци ще бъде обезпечен тест в опит да се открие нов метод за потребление на тестването за ограничение разпространяването на вируса, осведоми " Ройтерс ".

По-рано тази година министър председателят на Англия Борис Джонсън даде обещание да обезпечи най-хубавата национална система за тестване и следене, при която хората със признаци получават опция за тестване и тези с позитивна проба са помолени да се самоизолират. Но проектът се оказа разочароващ и научния съвет към държавното управление разгласи, че въздействието му върху ограничението на вируса е било минимално.

Англия е страната с най-висока смъртност от Covid-19 в Европа. В четвъртък ще влезе в действие втора национална обсада в Англия, само че държавното управление е оптимистично, че всеобщото тестване може да помогне за засичане и на безсимптомните случаи.

Според Борис Джонсън всеобщото тестване има капацитет да се трансформира в ново мощно оръжие в битката с ковид.

Правителството разгласи, че пилотният план в Ливърпул ще стартира в петък с потребление на PCR проби и бързи проби, които не е належащо да бъдат обработвани в лабораторни условия.

Всеки живеещ или работещ в града, един от най-засегнатите в страната, ще може да се тества още веднъж на съществуващите места , както и на нови места, в това число в обществените домове, учебните заведения, университетите и на работните места.

Джонсън означи, че в случай че пилотният план се окаже сполучлив, милиони нови бързи проби ще бъдат разпределени в страната преди Коледа.

Много страни изследват дали всеобщото тестване може да помогне за преодоляване на епидемията. През уикенда

От Световната здравна организация обаче подчертаха, че всеобщото тестване на популацията е скъпо и нереалистично начинание, даже и да хваща безсимптомните случаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР