Великобритания стана първата държава в света, която разреши ваксината срещу

...
Великобритания стана първата държава в света, която разреши ваксината срещу
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer получи първата зелена светлина в света

Великобритания стана първата страна в света, която позволи имунизацията против ковид на Pfizer и BioNTech, съобщи CNBC. Медикаментът ще е наличен на локалния пазар още от идната седмица.

" Днес държавното управление одобри рекомендацията на самостоятелната Агенция за контролиране на медикаментите и здравните артикули (MHRA) да утвърди имунизацията против ковид на Pfizer и BioNTech за приложимост ", съобщи самото държавно управление тази заран. " Ваксината ще бъде налична в Обединеното кралство от идната седмица. "

BioNTech, немската биотехнологична компания, създала имунизацията взаимно Pfizer, съобщи в изказване, че са подготвени да доставят неотложно първите дози в Обединеното кралство, а ръководителят и основен изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла посочи, че стартирането на имунизацията е " исторически миг ".

" Днешното позволение за незабавна приложимост в Обединеното кралство бележи исторически миг в битката против ковид ", сподели той. " Това позволение е задачата, за която работим, откогато за първи път обявихме, че науката ще завоюва, и приветстваме здравните управляващи във Англия за способността им да извършат деликатна оценка и да подхващат навременни дейности, с цел да оказват помощ за отбраната на хората в Обединеното кралство. "

" Тъй като чакаме по-нататъшни позволения и утвърждения, ние сме фокусирани върху незабавното произвеждане, с цел да доставим безвредно висококачествена ваксина по целия свят. Хиляди хора се заразяват всеки ден и конкуренцията има значение за преустановяване на тази опустошителна пандемия. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР