Великобритания стана първата държава в света, която одобри за употреба

...
Великобритания стана първата държава в света, която одобри за употреба
Коментари Харесай

Великобритания одобри ваксина срещу Covid-19, ваксинацията стартира идната седмица

Англия стана първата страна в света, която утвърди за приложимост имунизацията против Covid-19 на фирмите Pfizer и BioNTech и съобщи, че тя ще стартира да се ползва от началото на идната седмица.

На Covid имунизациите се гледа като на най-хубавия късмет за света да се върне към някакво сходство на нормалност измежду световна коронавирусна пандемия, която към този момент аргументи гибелта на близо 1,5 милиона души и повлия отрицателно на международната стопанска система.

" Днес държавното управление одобри рекомендацията на самостоятелната Агенция за контролиране на медикаментите и на здравните артикули (MHRA) да утвърди за приложимост имунизацията против Covid-19 на Pfizer/BioNTech ", съобщи английското държавното управление.

" Ваксината ще бъде налична в Обединеното кралство от идната седмица ".

Британският комитет по ваксини ще реши кои предпочитани групи ще бъдат първо имунизирани, като жителите на старешки домове, здравния личен състав и възрастните хора, както и хората, които са клинично извънредно уязвими.

Националната здравна работа (NHS) " ще стартира да привежда в деяние обширната си подготовка, с цел да обезпечи грижа и поддръжка за всички, които дават отговор на изискванията за имунизация ", се споделя в изказването.

Правителството прикани хората в цялата страна да " се придържат към нужните ограничавания в техния район ", с цел да дадат опция на NHS да организира сполучлива и ефикасна имунизация, без да се стигне до претоварване на системата ".
Както фирмите Pfizer и BioNTech, по този начин и американската биотехнологична компания Moderna оповестяват за успеваемост от над 90% на създадените от тях ваксини, които са основани на новата РНК технология (mRNA).
Главният изпълнителен шеф на Pfizer Inc. Алберт Бурла съобщи, че утвърждението в Обединеното кралство на претендента за ваксина против Covid-19, създаден от компанията в партньорство с BioNTech SE, е " исторически миг " в битката с продължаващите пандемия и още едно доказателство, че " науката ще победи ".

" Тъй като чакаме спомагателни позволения и утвърждения, ние сме фокусирани върху напредването със същото равнище на неотложност, с цел да доставим безвредно висококачествена ваксина по целия свят ", сподели Бурла. " С заразяването на хиляди хора по света, всеки ден има значение в груповата конкуренция за преустановяване на тази опустошителна пандемия ".

Шефът на Pfizer също по този начин означи, че чака през този месец сходно позволение за приложимост на имунизацията и от страна Американската организация по храните и медикаментите (FDA), както и от Европейската организация по медикаментите (EMA).

Ваксината на Pfizer/BioNTech е най-бързо утвърдената ваксина от момента на концепцията до използването ѝ за потребление в историята на човечеството. Обикновено този развой трае към десетилетие.

Мат Ханкок, английски здравен министър
Мат Ханкок, английски здравен министър
Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи тази заран, че „ Помощта идва! ". Той предизвести обаче, че това не значи, че хората би трябвало да престанат да бъдат бдителни.

Ханкок подчета, че е доста горделив, че Обединеното кралство стана първото място в света, което има клинично позволение за приложимост на ваксина против ковид, откакто английският регулатор по медикаментите утвърди имунизацията на Pfizer и BioNTech.

" Очевидно съм безусловно разчувствуван от новините. Много съм горделив, че Англия е първото място в света, в което има подготвена клинично позволена ваксина ", сподели той пред телевизия Би Би Си.

Ханкок уточни, че програмата за имунизация ще стартира при започване на идната седмица. Според него лечебните заведения към този момент са подготвени да получат имунизацията на Pfizer и BioNTech.

Той удостовери, че имунизацията ще стартира при възрастните хора, хората от старческите и домовете за грижи и гледачите в тези домове. " Това е най-хубавата вест, която пристигна в първия ден след локдауна ", разяснява тематиката в " Хоризонт до обед " журналистката, която работи в Лондон, Румяна Вакарелска.

" Ваксините ще се заплащат от страната и няма да са наложителни. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР