Великобритания ще възобнови финансирането на агенцията на ООН за палестинските

...
Великобритания ще възобнови финансирането на агенцията на ООН за палестинските
Коментари Харесай

Великобритания също възобновява финансирането за агенцията за палестинците на ООН

Англия ще възобнови финансирането на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), оповестява " Ройтерс ".

Новото английско лейбъристко държавно управление прикани Израел да разреши повече помощ да влезе в Газа.

Англия беше една от няколкото страни, които стопираха финансирането си на организацията на Организация на обединените нации след обвинявания от Израел, че някои чиновници на организацията са взели участие в офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, която провокира войната в Газа.

Британският външен министър Дейвид Лами съобщи, че е укротен, че организацията, която обезпечава обучение, опазване на здравето и помощ на милиони палестинци, е подхванала стъпки, с цел да " подсигурява, че дава отговор на най-високите стандарти за индиферентност ". В тази връзка правителството ще даде ново финансиране в размер на 21 милиона паунда (27,1 милиона долара).

Лами уточни, че недохранването в Газа е толкоз тежко, че майките не могат да създават кърма за децата си и честотата на диарията е 40 пъти над естествената. Открит е и детски паралич.

" Хуманитарната помощ е морална нужда пред лицето на такава катастрофа и филантропичните организации са тези, които подсигуряват, че поддръжката на Обединеното кралство доближава до цивилни на място ", посочи той.

" UNRWA заема безусловно централно място за тези старания. Никоя друга организация не може да даде помощ в нужния мащаб ".

Други страни, като Япония, Германия, Италия, Австралия и Канада, също възобновиха финансирането на организацията.

Израел упреква UNRWA в съучастничество с " Хамас " и твърди, че ислямистката формация е вградена в инфраструктурата на организацията на Организация на обединените нации.

В разбор, управителен от някогашния френски външен министър Катрин Колона, оповестен през април, се отбелязва, че Израел не е дал доказателства за обвиняванията си, че стотици чиновници са членове на екстремистки групи.

През февруари тогавашният външен министър на Англия Дейвид Камерън съобщи, че желае " безспорна гаранция ", че UNRWA няма да наеме личен състав, който е подготвен да нападна Израел.

Камерън беше сменен от Лами като външен министър след успеха на Лейбъристката партия на изборите на 4 юли.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР