Великобритания ще въведе вносни мита върху стоки, произведени в Европейския

...
Великобритания ще въведе вносни мита върху стоки, произведени в Европейския
Коментари Харесай

Лондон обяви какви ще са вносните мита при твърд Брекзит

Великобритания ще вкара вносни мита върху артикули, създадени в Европейския съюз, в случай че страната излезе от блока без договорка, съобщи Скайнюз.

Според информацията, оповестена от държавното управление на Тереза Мей в Лондон, с такси ще бъдат облагани селскостопански артикули, риби и морски храни, торове, подготвени коли и съоръжение за моторни транспортни средства, артикули на химическата, стъкларската и текстилната индустрия.

Предвидените мита варират от 100% (за агнешкото месо) до 0,2 на 100 (за стъклените изделия). От Даунинг стрийт 10 обявиха, че управляващите ще не престават да поддържат английските производители.

Стоките, които ще бъдат превозени през границата сред Англия и Република Ирландия (Ейре) няма да бъдат проверявани, добави Скайнюз.

Парламентът в Лондон през вчерашния ден отхвърли предлагането на Мей за съглашение с Брюксел за излизането на Британия от блока. Решението на депутатите усили възможностите за корав Брекзит (прекратяване на свободното движнеие на хора, артикули и капитали сред Острова и 27-те останали членки на блока).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР