Великобритания ще увеличи военната си подкрепа за Украйна до 2,5

...
Великобритания ще увеличи военната си подкрепа за Украйна до 2,5
Коментари Харесай

Украйна си намери друг благодетел: 2,5 млрд. паунда военна подкрепа „занася“ днес в Киев Сунак

Англия ще усили военната си поддръжка за Украйна до 2,5 милиарда паунда. Това разгласи Риши Сунак, който обещ: „ Няма да се поколебаем “ в помощта за Киев “.

Министър-председателят ще се срещне с президента Володимир Зеленски при изненадващо посещаване в Киев през днешния ден, оповестиха от Даунинг стрийт. Там той ще разкрие пакета от военна помощ, който се чака да бъде на стойност 2,5 милиарда паунда.

Това се случва, откакто Обединеното кралство и Съединени американски щати започнаха взаимни въздушни удари против бунтовниците хути в Йемен през нощта. Провокирани от бойците, които нападнаха кораби в Червено море.

По мотив на днешното посещаване, което ще бъде първото посещаване на Сунак в Украйна от повече от година насам, той сподели: „ Днес съм тук с едно обръщение: Обединеното кралство няма да се поколебае. Ние ще поддържаме Украйна в най-мрачните й часове и в идните по-добри времена “.

 

Премиерът добави: „ Обединеното кралство към този момент е един от най-близките сътрудници на Украйна, тъй като признаваме, че нейната сигурност е и наша сигурност. Днес отиваме още по-далеч, като усилваме военната си помощ. Доставяме хиляди авангардни безпилотни самолети и подписваме историческо ново съглашение за сигурност. За да предоставим на Украйна гаранциите, от които се нуждае в дълготраен проект. В продължение на две години Украйна демонстрира огромна храброст, с цел да отблъсне бруталното съветско настъпление. Те към момента се борят, непоколебими в решимостта си да пазят страната си и да отстояват правилата на свободата и демокрацията. “

От тези 2,5 милиарда паунда минимум 200 млн. паунда са предопределени за разрастване на флотилия от военни безпилотни самолети. Включително високотехнологични за наблюдаване, ударни самолети с огромен обхват и морски безпилотни самолети.

Новата авангардна техника ще въоръжи Украйна с първокласни, потвърдени в бойните дейности средства за отбрана на народа. И за нанасяне на мощен удар на съветските сили както по суша, по този начин и по море.

Очаква се по време на визитата си Сунак да се срещне и със спасители, които се оправят с последствията от съветските въздушни удари. И да разгласи отпущането на спомагателна филантропична помощ в размер на 18 млн. паунда. Това е в допълнение към към този момент предоставените близо 340 млн. паунда.
Обединеното кралство също по този начин ще поддържа образованието по британски език в Украйна. Което е отражение на задълбочаващите се връзки сред двете страни.

Снощи Сунак и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън потвърдиха, че военната атака против бунтовниците хути е поразила повече от 10 обекта, употребявани от тях, малко преди среднощ в четвъртък.

Западните сили разрушиха военни обекти малко откакто Сунак даде зелена светлина на изключително съвещание на кабинета.
Това е първият път, в който се нанасят удари против хутите, откогато те започнаха да нападат интернационалното мореплаване в Червено море в средата на ноември предходната година.
Според формален представител на хутите гърмежите са поразили столицата на Йемен Сана. Както и Ходиеда, пристанищната цитадела на хутите в Червено море, Саада и Дамар.
САЩ и Обединеното кралство обявиха, че нападенията са имали за цел да нарушат и понижат опасността на бойците за международната търговия. След седмици на набези с дронове и ракети против товарни кораби в района.

По време на ударите са били употребявани ракети „ Томахоук “, изстреляни от военни кораби, и изтребители, оповестиха от Съединени американски щати.
Междувременно Министерството на защитата заяви, че четири самолета RAF Typhoon FGR4, подкрепени от танкер за презареждане във въздуха Voyager, са употребявали управляеми бомби Paveway IV за нанасяне на прецизни удари по два обекта на хутите.

 

Източник – The Sun/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР