Великобритания ще увеличи помощта за Западните Балкани с 95% до

...
Великобритания ще увеличи помощта за Западните Балкани с 95% до
Коментари Харесай

Лондон удвоява финансовата помощ за Западните Балкани

Великобритания ще усили помощта за Западните Балкани с 95% до 80 милиона паунда, се споделя в известие на английското държавно управление.

Днес е главният ден от работата на форума за Западните Балкани в Лондон, на който ще участват държавни и държавни глави от района, а също по този начин европейски водачи, измежду които немският канцлер Ангела Меркел и българският министър председател Бойко Борисов.

„ Премиерът Тереза Мей афишира пакет от ограничения, които имат за цел да подкрепят процъфтяването на Западните Балкани за сметка на възстановяване на груповата сигурност и повишението на икономическата непоклатимост в района “, се споделя в известието.

„ Новият пакет от ограничения планува увеличението на отпусканата от Англия финансова помощ с 95% от 41 милиона паунда през 2018-2019 година до 80 милиона през 2020-2012 година “, се показва в официалното съобщение.

По-рано Англия разгласи, че отпуска 10 милиона паунда за образованието на младежи от Западните Балкани на компютърна просветеност и цифрови технологии, и още 1 милион – за превъзмогване на последствията от споровете.

Главни тематики на днешната среща в Лондон ще бъдат районното съдействие в областта на сигурността, усилването на икономическата непоклатимост и политическото съдействие. /РИА „ Новости “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР