Великобритания ще увеличи помощта за палестинците с 10 милиона лири

...
Великобритания ще увеличи помощта за палестинците с 10 милиона лири
Коментари Харесай

Великобритания ще увеличи помощта за палестинците

Великобритания ще усили помощта за палестинците с 10 милиона лири (12,18 милиона долара) в отговор на филантропичната рецесия в линията Газа. Това разгласи английският министър-председател Риши Сунак, който прикани Израел да се опита да сведе до най-малко жертвите измежду цивилното население, съобщи Българска телеграфна агенция, пзоовавайки се на Ройтерс.

Жителите на линията Газа са под блокада, откогато Израел стартира най-интензивните си бомбардировки и обсада след опустошителното нахлуване през границата от палестински бойци на групировката " Хамас " на 7 октомври.

" Увеличаваме помощта си с една трета в допълнение с 10 милиона английски лири (12,18 милиона долара). Разгръща се остра филантропична рецесия, на която би трябвало да отговорим ", сподели Сунак пред депутати. " Трябва да подкрепим палестинците, тъй като те са жертва на " Хамас ", добави той.

Европейската комисия разгласи в събота, че утроява актуалната си филантропична помощ за Газа до 75 милиона евро (78,8 милиона долара).

Сунак заяви, че след нападението на " Хамас " преди девет дни минимум 6 английски жители са убити, а още 10 са изчезнали, като за някои от тях има опасения, че са мъртви.

Британският министър председател съобщи, че поддържа безусловно правото на Израел да се пази, да преследва Хамас, да взема назад заложници и да укрепва дълготрайната си сигурност. " Това би трябвало да бъде направено в сходство с интернационалното филантропично право, само че също по този начин би трябвало да се признае, че те са изправени пред злостен зложелател, който се прикрива зад цивилни жители ", сподели Сунак.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР