Великобритания ще трябва да участва в изборите за Европейски парламент

...
Великобритания ще трябва да участва в изборите за Европейски парламент
Коментари Харесай

Няма шанс за Брекзит преди евровота: Великобритания излъчва евродепутати, които после ще изтегли

Великобритания ще би трябвало да взе участие в изборите за Европейски парламент макар очакванията на държавното управление, че съглашението за Брекзит би могло да бъде утвърдено преди този момент, разгласи фактическият вицепремиер в кабинета, ръководен от Тереза Мей,  Дейвид Лидингтън, съобщи Би Би Си.

Изборите са планувани за 23 май, само че премиера Мей съобщи, че Англия няма да взе участие, в случай че проектът за Брекзит бъде утвърден от депутатите.

Сега Лидингтън споделя, че " за жалост няма да е допустимо да се завърши този развой " по ратификацията на другите текстове в Народното събрание преди 23-и и Англия ще би трябвало да взе участие в изборите и да излъчи евродепутати. Той добавя, че държавното управление ще се опита да редуцира оптимално отлагането.

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март, само че поради неналичието на утвърждение на съглашението за Брекзит от Народното събрание, Европейски Съюз удължи крайния период на 31 октомври. Страната може да напусне Съюза по-рано, само че в случай че това не се случи до 23 май, е длъжна да взе участие в изборите за Европейски парламент и да изпрати депутати в Брюксел. След излизането си обаче те ще би трябвало да изоставен Европарламента.

Преговорите на ръководещите с опозиционната Лейбъристка партия наподобява като чели са в " задънена улица ", а една от главните " разграничителни линии " остава ирландската граница. Лейбъристите се борят за сключването на митнически съюз, а за какво не и за напълно нов референдум за Брекзит. Тезата им е, че вотът " за " излизането на страната от Европейски Съюз е бил плод на политическа акция, учредена на неистини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР