Великобритания ще трябва да издигне кандидат за еврокомисар, ако остане

...
Великобритания ще трябва да издигне кандидат за еврокомисар, ако остане
Коментари Харесай

Великобритания ще трябва да предложи еврокомисар, ако остане в ЕС след 1 ноември

Великобритания ще би трябвало да издигне претендент за еврокомисар, в случай че остане в Европейски Съюз след 1 ноември. Това удостовери през днешния ден на конференция представител на Европейската комисия.

По думите на представителя с всеки ден, в който Франция, Румъния и Унгария не са предложили нови имена за еврокомисари, спазването на първичните периоди за съставянето на идната Европейска комисия става по-трудно. Говорителят разясни, че условието на новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за най-малко две имена за еврокомисар от страна се резервира.

Въпросът с предстоящите три нови номинации остава открит и след вчерашния диалог на Фон дер Лайен с френския президент Еманюел Макрон. Разговорът е бил "добър и конструктивен ", сподели представителят.

По неговите думи откритите въпроси са част от "триизмерна главоблъсканица ". Според представителя към компликацията на задачата се прибавя комплицираната вътрешнополитическа конюнктура в Румъния.

Говорителят означи, че Фон дер Лайен е поканена на съвещанието на Европейския съвет в края на седмицата и ще има опция да беседва с държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз. По неговите думи Европейският парламент и различен път е отхвърлял претенденти за еврокомисари, без това да слага под въпрос болшинството при гласуването на състава на цялата комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР