Великобритания ще се върне в списъка на Германия с викорискови

...
Великобритания ще се върне в списъка на Германия с викорискови
Коментари Харесай

Германия връща Великобритания в списъка с високорискови страни

Великобритания ще се върне в листата на Германия с викорискови страни макар ниската заболеваемост от Коронавирус в Обединеното кралство, съобщи ДПА.
Причина за решението е "е най-малкото лимитираната поява " на разновидността на вируса, който беше открит в Индия, разгласи нощес Институтът по заразни заболявания "Роберт Кох ".
Пътници, идващи в Германия от Англия, ще би трябвало да си създадат тест за ковид до 48 часа от идването и да се карантинират за 10 дни, в случай че не дават негативен резултат от изработен тест или са имунизирани, или са прекарали инфекцията.
Вариантът на вируса Бе.1.617.2, който беше открит в Индия, в последно време провокира внезапно покачване на заболеваемостта на индийска земя. Поради епидемиологичния гърмеж Германия доста ограничи пътуванията до Индия.
Берлин прибави в листата си с високорискови страни и Шри Ланка, а Непал ще се счита за "зона, която провокира безпокойствие по отношение на вид (на вируса) ", категория, за която се ползват най-обширните ограничавания за пътешестване.
Същевременно Германия ще извади от листата с високорискови страни Испания, въпреки че наложителната карантина за завръщащите се от известната туристическа дестинация беше анулирана още в четвъртък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР