Великобритания ще публикува на 16 март преглед на приоритетите си

...
Великобритания ще публикува на 16 март преглед на приоритетите си
Коментари Харесай

Новата стратегия на Великобритания! Лондон обявява геополитиката си след Брекзит

Великобритания ще разгласява на 16 март обзор на целите си в защитата и външната политика, заяви представителят на премиера Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Дългоочакваният документ, прочут като " интегриран обзор ", беше определян преди този момент от Джонсън като " най-големият от края на Студената война обзор на английската политика в региона на външната политика, защитата, сигурността и развиването ".

Очаква се той да очертае ролята, която Англия желае да играе в геополитиката след излизането си от Европейския съюз, а също и кибер и военните качества, от които се нуждае, с цел да реализира упоритостите си.

Обещаното от Джонсън в предизборната акция от 2019 година преобразяване на Англия в водач на нова епоха на световно съдействие по въпроси като търговията се отдалечи поради коронавирусната пандемия. Обединеното кралство е ротационен ръководител на Г-7, а през юни ще бъде хазаин на среща на върха на групата, в която ще вземат участие международни водачи, измежду които и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Публикацията от 16 март ще бъде последвана на 22 март от различен, съответно насочен към защитата документ, очертаващ проектите за рационализация на английските въоръжени сили.

Отбранителният бранш, в това число компании като " Бабкок " (Babcock), " БАЕ Системс " (BAE Systems) и " Кинетик " (Qinetiq), деликатно ще изследва тези документи, с цел да види кои качества на въоръжените сили е решило да приоритизира държавното управление през идното десетилетие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР