Великобритания ще предостави нови 1,3 млрд. паунда (1,6 млрд. долара)

...
Великобритания ще предостави нови 1,3 млрд. паунда (1,6 млрд. долара)
Коментари Харесай

Лондон отпусна нова помощ от 1,3 млрд. паунда за Украйна

Великобритания ще даде нови 1,3 милиарда паунда (1,6 милиарда долара) за военна поддръжка и помощ на Украйна, заяви " Ройтерс ".

Агенцията отбелязва, че британскитя министър председател Борис Джонсън е един от най-силните поддръжници на напъните на Украйна да се опълчи на съветските сили, откогато съветският президент Владимир Путин стартира воената инвазия на 24 февруари. Британското държавното управление е изпратило на Украйна противотанкови ракети , системи за противовъздушна защита и други оръжия.

Новото заричане съвсем удвоява предходните задължения на Англия за разноски за Украйна и държавното управление съобщи, че това е най-високият % на разноски за спор след войните в Ирак и Афганистан , макар че не даде детайлности.

" Бруталната офанзива на Путин освен предизвиква неописуеми опустошения в Украйна - тя също по този начин заплашва мира и сигурността в цяла Европа ", сподели Борис Джонсън в изказване. Миналата седмица той стана първият западен водач, който направи послание към украинския парламент от началото на войната.
 Англия ще поддържа Финландия и Швеция при положение на нахлуване
Англия ще поддържа Финландия и Швеция при положение на нахлуване

Уолъс: Значителна част от английското население по този начин или другояче произлиза от викингите

Англия съобщи, че спомагателните разноски за Украйна ще бъдат обезпечени от запаса, употребен от държавното управление за незабавни случаи.

Правителството също по този начин съобщи, че Джонсън ще бъде хазаин на среща на водещи отбранителни компании по-късно този месец, с цел да разиска увеличението на производството в отговор на нарасналото търсене, основано от войната в Украйна.
 Англия: Путин е обезверен и се враства като рак в Украйна
Англия: Путин е обезверен и се враства като рак в Украйна

Руският президент се провалил в съвсем всичките си цели

Въпреки че Англия е предоставила забележителна военна помощ, до момента тя е приела относително малко от над 5-те милиона украинци, които са напуснали страната си. В събота английското държавно управление заяви, че до момента е издало над 86 000 визи на украинци , от които към 27 000 са пристигнали във Англия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР