Великобритания ще предостави допълнителни военна подкрепа за Украйна, включително смъртоносни

...
Великобритания ще предостави допълнителни военна подкрепа за Украйна, включително смъртоносни
Коментари Харесай

Лондон ще увеличи военната си подкрепа за Киев

Великобритания ще даде спомагателни военна поддръжка за Украйна, в това число смъртоносни отбранителни оръжия

Това съобщи през днешния ден министър председателят Борис Джонсън, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

"В светлината на все по-заплашителното държание от страна на Русия и в сходство с предходната ни поддръжка, Обединеното кралство скоро ще даде спомагателен пакет от военна помощ за Украйна. Това ще включва смъртоносна помощ под формата на отбранителни оръжия и несмъртоносна помощ ", съобщи Джонсън пред Народното събрание.

Британският министър председател през днешния ден отхвърли, че неговата Консервативна партия е взела дарения от съветски олигарси, като съобщи, че всички, които финансират ръководещата партия, са регистрирани във Англия.

Консервативната партия е получила средства от някои донори, които са спечелили огромна част от благосъстоянието си в Русия, сочат данни, регистрирани от Избирателната комисия.

Запитан дали ще се ангажира да се откаже от дарения от съветски олигарси, Джонсън съобщи пред Народното събрание: "Аз просто мисля, че е доста значимо да се разбере, че ние не събираме пари от съветски олигарси, ние събираме пари от хора, които са регистрирани да гласоподават в регистъра на Обединеното кралство. "

Борис Джонсън добави през днешния ден, че английският медиен регулатор е бил помолен да преразгледа лиценза за лъчение на съветския новинарски канал Ар Ти (RT), откакто Москва призна за самостоятелни страни сепаратистките райони в Украйна и подреди разполагането на свои войски там. Искане с такова наличие е отправила министърката на културата Надин Дорис. От своя страна от Ар Ти споделиха, че с това искане английските министри подкопават независимостта на медийния регулатор. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова пък предизвести, че Русия ще предприеме ответни ограничения, в случай че Англия осъществя заканите си във връзка с съветски медии, заяви ТАСС.

Междувременно Томас Мейн, специалист по корупция и помощник в мозъчния концерн "Чатъм хаус “, съобщи, че статутът на Англия като център за съветски пари, за които не се задават въпроси, е главен проблем, заяви Асошиейтед прес. "Поне от 20 години ние одобряваме съветски пари ", сподели той. "Позволяваме на хора с доста съмнителни източници на благосъстояние да получават инвеститорски визи във Англия, да купуват парцели, да листват фирмите си на Лондонската фондова борса, доста повече, в сравнение с американските фондови тържища. И създадохме обстановка, в която в този момент се чудим дали това е било добра концепция “, акцентира Мейн.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР