Великобритания ще повиши разходите си за отбрана до 2,5% от

...
Великобритания ще повиши разходите си за отбрана до 2,5% от
Коментари Харесай

Обединеното кралство ще отдели 2,5% от БВП за отбрана до 2030 г.

Англия ще увеличи разноските си за защита до 2,5% от Брутният вътрешен продукт, с цел да доближат 108 милиарда $ годишно до 2030 година, заяви във вторник Министър-председателят Риши Сунак, представен от " Ройтерс ". 

Заедно с водача на НАТО Йенс Столтенберг, Сунак сподели, че защитата ще получи спомагателни 75 милиарда паунда за шест години , с цел да усили производството на муниции, трансформирайки Англия във втората страна по разноски за защита в НАТО.

Той сподели, че един от главните уроци от войната в Украйна е, че страните се нуждаят от по-големи ресурси от муниции и че би трябвало да могат да ги попълнят по-бързо.

" Ние ще сложим отбранителната промишленост на Обединеното кралство на бойна основа ", сподели той.

Сунак беше подложен на напън от ръководещата си Консервативна партия да усили по-бързо разноските за защита, откакто преди този момент сподели, че може да го направи единствено когато икономическите условия разрешат.

Увеличението от към 2,32% от брутния вътрешен артикул може също по този начин да отслаби евентуалните кандидати за водачество , които пазят разноските за защита, преди изборите тази година, в които се чака консерваторите на Сунак да изгубят.

Съобщението последва  на Англия за Украйна с 500 милиона паунда, с цел да доближи общата й сума за тази финансова година до 3 милиарда паунда - ход, приветстван от украинския президент Володимир Зеленски.
 Съединени американски щати приготвя пакет от военна помощ от 1 милиарда $ за Украйна
Съединени американски щати приготвя пакет от военна помощ от 1 милиарда $ за Украйна

Военният пакет включва транспортни средства, муниции за противовъздушна защита Stinger и други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР