Великобритания ще плаща на населението си да отвори домовете си

...
Великобритания ще плаща на населението си да отвори домовете си
Коментари Харесай

По 350 паунда на месец за британец, който настани бежанец от Украйна

Великобритания ще заплаща на популацията си да отвори домовете си за украинци, бягащи от съветската инвазия в опит да понижи гнева поради реакцията на държавното управление на най-бързо възходящата бежанска рецесия в Европа след Втората международна война, предава Reuters.

Новата скица, наречена „ Homes for Ukraine “ (Домове за Украйна - бел. ред.), ще разреши на бежанците от войната да идват във Англия, даже в случай че нямат фамилни връзки, съобщи държавното управление в неделя.

Обединеното кралство ще заплаща на хората по 350 паунда на месец, в случай че могат да предложат на бежанците свободна стая или парцел за най-малък интервал от шест месеца.

Министър-председателят Борис Джонсън се стреми да показа Англия като подпомагаща световния отговор на съветската инвазия - която Москва назовава „ специфична интервенция “ - само че държавното управление му е изправено пред рецензии поради забавянето на приемането на бежанци.

Законодатели от всички съществени политически партии нападнаха настояването на държавното управление украинците да аплайват за визи и да им бъдат правени биометрични проби, преди да дойдат във Англия. Според критиците този ход дава приоритет на бюрокрацията пред живота на бежанците от войната.

Според новата скица благотворителни организации, публични групи, бизнесът и жителите ще могат да оферират настаняване посредством уеб страница до края на идната седмица, дадоха обещание от държавното управление.

„ Обединеното кралство стои зад Украйна в най-мрачния ù час и английската общност схваща нуждата да изведем колкото се може повече хора в сигурност допустимо най-бързо “, написа в изказване на жилищния министър Майкъл Гоув.

Призовавам хората от цялата страна да се причислят към националните старания и да предложат поддръжка на нашите украински другари. Заедно можем да дадем безвреден дом на тези, които толкоз обезверено се нуждаят от него. “

Всеки, който предлага стая или дом, ще би трябвало да потвърди, че мястото за настаняване дава отговор на стандартите и може да се наложи да даде удостоверение за съдимост.

Броят на бежанците от Украйна може да нарасне до над 4 млн., предвижда предходната седмица Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР